2 de desembre de 2020 2/12/20

Borriana presenta una espectacular programació de Sant Blai

Borriana presenta una espectacular programació de Sant Blai - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Borriana presenta una espectacular programació de Sant Blai - (foto 2)

  Les regidories de Festes i Cultura de l'Ajuntament de Borriana, han presentat a través dels seus màxims representants, Lluïsa Monferrer i Vicent Granel, la programació especial que s'ha dissenyat un any més per a la celebració de les festes en honor al patró de la ciutat, Sant Blai. A la mateixa església dedicada al Sant, tots dos han presentat tot un seguit de activitats i iniciatives que s'allargaran durant un total de cinc caps de setmana fins al proper 25 de febrer, quan la oncena edició del Concurs de Teatre en Valencià tanque les celebracions. Ha estat Monferrer qui inicialment ha explicat que «per segona vegada consecutiva hem fet tots els esforços possibles per oferir una programació tan completa com variada, i que responga als gustos de tot tipus de públic».

  Monferrer ha continuat la seva exposició dels actes aclarint que «esperem poder incloure durant el proper cap de setmana la celebració de Sant Antoni que va haver de ser ajornada la passada setmana pel temporal, encara que hem d'esperar al fet que les previsions meteorològiques ens asseguren que es puga celebrar». A continuació, la regidora de Festes ha enumerat alguns dels actes més representatius dels festejos en honor al patró, com són «el dia de la Font del Vi que com és tradició tindrà lloc el 3 de febrer, encara que prèviament arribaran algunes altres cites molt seguides a Borriana, com la ja tradicional Volta a les Ermites, la divuitena edició de la qual també esperem poder celebrar diumenge que ve dia 29 de gener», precisament el mateix dia en què tindrà lloc la XX Trobada de Boixeteres que portarà fins a Borriana a prop de «800 persones fins a la Llar Fallera, en el que esperem siga un nou èxit de convocatòria per a la ciutat», tal com ha detallat Granel. Però no caldrà esperar fins diumenge per a viure actes multitudinaris a la ciutat, perquè dissabte 28 arriba a la ciutat el X Aplec de Gegants i Cabuts de Borriana, en el que s'esperen vora 400 cabuts i gegants procedents d'arreu del territori valencià i alguns vinguts des de Catalunya. La desfilada tindrà lloc a la vesprada pels principals carrers de la ciutat.

  El mateix cap de setmana de celebració del dia del patró, també tindrà lloc a Borriana un altre dels actes amb major capacitat de convocatòria, com és la Festa dels Paelles en la Terrassa Payà del dissabte 4 de febrer. Unes hores abans, el divendres, s'iniciarà «la segona edició del festival de música i art contemporani EMAC, sobre el qual Granel ha declarat que «torna a ser una clara aposta per la diversificació cultural a la nostra ciutat, ja que durant tres dies Borriana acollirà exposicions i mostres artístiques, esdeveniments gastronòmics i concerts musicals que es coronaran amb l'actuació de Christina Rosenvinge del diumenge, i en el qual també comptarem amb diferents tallers dedicats tant a xiquets i xiquetes com a adults». El mateix diumenge 5 de febrer, el punt esportiu a les festes en honor al patró, el posarà la Cursa de Sant Blai, que s'iniciarà a les deu i mitja del matí i en la qual podran participar per categories des de xiquets i xiquetes de tres anys fins a adults de qualsevol edat.

  Tal com han coincidit en assenyalar tots dos regidors organitzadors dels actes de Sant Blai, «creiem que era molt interessant per a la ciutadania de Borriana, continuar amb la programació dels caps de setmana, ja que en altres celebracions com les Festes de la Misericòrdia pareix que la gent té més opció de tindre dies lliures en el treball, per la qual cosa situar la majoria de programació en divendres, dissabtes i diumenges és el més adequat perquè la participació seguisca sent tan notable com el passat any».

  A partir d'avui es pot recollir a l'Ajuntament de Borriana el llibret amb la programació completa dels Festes de Sant Blai, que també podrà consultar-se al web municipal per conèixer horaris i detalls de les desenes d'actes que s'allargaran durant un mes a la capital de la Plana Baixa.

   2 comentaris
  en el paro
  en el paro
  27/01/2017 01:01
  sorpres

  Espectacular es el sou que cobreu per no fer res. Vergonya.

  Pujar