1 d’octubre de 2020 1/10/20

Borriana i l'AVL signen un conveni d'assessorament per seguir promocionant l'ús del valencià

Borriana i l'AVL signen un conveni d'assessorament per seguir promocionant l'ús del valencià - (foto 1)
  • El president de l'entitat, Ramon Ferrer, visita l'Ajuntament de Borriana on rep un exemplar de la “Història de Borriana” de Francesc Roca i Alcaide, i signa en el llibre d'honor de la ciutat

MÉS FOTOS
Borriana i l'AVL signen un conveni d'assessorament per seguir promocionant l'ús del valencià - (foto 2)

El president de l'Acadèmica Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, ha visitat junt al vicepresident de l'entitat, Josep Palomero, l'Ajuntament de Borriana, on ha estat rebut per l'alcaldessa, Maria Josep Safont. Els representants de l'AVL s'han desplaçat fins a Borriana per tal de signar un conveni de col·laboració amb el consistori amb l'objectiu de realitzar activitats i accions de promoció de l'ús del valencià, Abans de la signatura oficial del compromís entre Ajuntament i Acadèmia, el president Ramon Ferrer ha estat convidat per l'alcaldessa a signar en el llibre d'honor de la ciutat. Durant eixe mateix primer acte, l'alcaldessa també ha entregat a Ferrer un volum de la “Història de Borriana” de Francesc Roca i Alcaide, junt a la insignia de la ciutat. A continuació s'ha produit la signatura oficial d'un conveni de col·laboració que té com a principal objectiu seguir creant espais, programacions o activitats on l'ús del valencià en siga el punt destacat.

A l'acord corroborat per alcaldessa i president de totes dues entitats es detallen aspectes de promoció de l'ús del valencià als que es comprometen ambdues parts. Així, l'AVL adquirix el compromís d'assessorar en matèria lingüística el personal de servei de l'Ajuntament, així com donar l'oportunitat de participar en les jornades formatives que organitza periòdicament. A més també proveirà Borriana de les publicacions pròpies que farà arribar a la Biblioteca Municipal, o fins i tot, assessorarà des del punt de vista lingüístic la Junta Local Fallera. Finalment, i un dels punts també importants del conveni, l'AVL es compromet a participar en totes les línies de subvenció que en puga crear per als municipis amb els quals s'han signat convenis singulars de col·laboració.

A la roda de premsa posterior als actes de signatura tant del conveni com en el llibre d'honor de la ciutat, l'alcaldessa Maria Josep Safont ha volgut destacar que “és un plaer poder signar aquest tipus de conveni que suposa un pas més en el treball conjunt de situar la nostra llengua en el lloc que li correspon”. Safont ha afegit, a més, que “a més de a nivell institucional, vull donar les gràcies a l'Acadèmia de forma personal, ja que després de la meua experiència com a professora de valencià, crec que aquesta acord de col·laboració és tan emotiu com profitós per a la comunicació entre les entitats i per a la nostra llengua”.

Per la seua banda, el president de l'AVL, Ramon Ferrer ha explicat que “l'agraïment és nostre per a la ciutat de Borriana, ja que l'Acadèmia no és res sense el món exterior, i tota la feina i estudis que realitza no sevirien de res sense que els pobles i la gent que parla valencià en formaren part”. Ferrer ha afegit que “volem que aquests camins que anem obrint entre pobles i institució siguen cada volta més grans, i que la comunicació entre tots seguixca donant fruits en forma de, per exemple, les paraules que el senyor Palomero fa arribar directament des de la ciutat de Borriana fins als diccionaris o reculls de l'Acadèmia”.

Finalment, ha estat el vicepresident de l'entitat, el borrianenc Josep Palomero, qui ha volgut manifestar “l'orgull que com a borrianenc senc de vore com el meu poble també s'incorpora a la llista dels que han signat el conveni amb l'Acadèmia, el que crec que serà molt profitós per a totes dues parts, tant perquè aproparà les entitats com pels beneficis a nivell econòmic i cultural que suposa”.

Per la seua banda, el regidor de Normalització Lingüística a Borriana, Santiago Zorío ha declarat que “estem molt satisfets de vore que el setè poble de Castelló que ja hem firmat el conveni amb l'Acadèmia, el que significa que estem encara una mica més prop de tornar a situar el valencià com la llengua de referència a la nostra ciutat i ben prompte la retornarem al lloc que li correspon pel que fa al seu ús en tots els àmbits”.

 4 comentaris
Quique
Quique
22/09/2016 11:09
Dinero

Por desgracia el q tenga dinero viaja por el mundo en la lengua q quiera y le servirán y entenderán. Si es pobre o emigrante o refugiado la cosa pinta d otra manera. El cultivo d las lenguas minoritarias y para nosotros cercanas y familiares es un acierto a mi entender. No li estanto los q aprovechan el fonento d la lengua con" chupar del bote". Esto no va para la Sra Safont

Pujar