9 de desembre de 2019 9/12/19

Borriana intensifica el treball i les reunions per pal·liar les conseqüències del temporal

Borriana intensifica el treball i les reunions per pal·liar les conseqüències del temporal - (foto 1)

  Els representants municipals de Borriana han intensificat durant les tres jornades d'aquesta mateixa setmana tot un seguit de contactes i reunions amb les diferents institucions públiques per a la gestió dels danys provocats pel temporal que durant quatre jornades ha afectat greument a la ciutat.

  En la trobada celebrada a Moncofa en la qual ha participat l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, han estat presents els màxims representants d'Almenara, La Llosa, Nules, Moncofa i Xilxes, i tal com ha declarat Safont, «queda clar que les necessitats que exigim al Ministeri a l'hora de realitzar un pla global en la nostra costa per protegir-la millor contra els temporals, estan fora del color polític de cadascun dels Ajuntaments, ja que les peticions són conjuntes i pel bé del nostre litoral». Tal com han acordat els alcaldes dels municipis més afectats per l'últim episodi de pluges i temporal de mar, «el que necessitem és un pla a llarg termini, no solucions temporals, ni «parches» momentanis, que cada certs mesos tornen a obligar-nos a establir plans d'emergències i destinar més recursos i esforços dels quals hauríem de realitzar si hi haguera una previsió major en les infraestructures del litoral».

  A més, durant el matí també ha tingut lloc a Castelló una reunió entre els principals responsables de la Agència Valenciana de Turisme, entre els quals es trobava el seu Secretari General, Francesc Colomer, o el Director Territorial de Presidència, Adolf Sanmartín, i on han participat tant el regidor de Turisme a Borriana, Santiago Zorío, com el de Poblats Marítims, Vicent Aparisi. Segons han assenyalat després de la trobada «podem treure conclusions positives, ja que la predisposició del Consell fa que fins i tot hagem pogut establir un cronograma per a les properes quatre setmanes i, així, fer front als danys i els treballs de neteja i adequació de la nostra costa». Durant la primera setmana de febrer es realitzaran en les poblacions més afectades, les revisions i inspeccions dels danys produïts pel temporal. En la segona setmana del mes la informació serà recollida i enviada al departament d'advocats del Consell, i per a finals de mes el Ple del Consell espera aprovar les quantitats segons els danys per a cada població. Així, s'ha acordat que durant la primera setmana de març es realitzarà una nova reunió amb els Ajuntaments perquè també donen llum verda a les mesures aprovades i accepten les quantitats econòmiques que s'hagen estipulat.

  Però a més, els representants del Consell també han indicat que traslladaran al Consell de Ministres la idea de diferenciar entre les zones afectades per les nevades de l'interior de la província i aquelles que, com Borriana, s'han vist afectades tant per inundacions com pel temporal de Mar. Tal com indicava l'edil de Turisme, Santiago Zorío, “tenim fins al 31 de març per presentar una memòria valorada perquè siga estudiada, així que seguim treballant a fons per solucionar el més prompte possible les conseqüències del temporal a la nostra ciutat”.

  ocultar
  Borriana intensifica el treball i les reunions per pal·liar les conseqüències del temporal
  Pujar