elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Borriana inaugura la seua ‘capilla sixtina’ en l'ermita de Santa Bàrbara

Borriana inaugura la seua ‘capilla sixtina’ en l'ermita de Santa Bàrbara
  Galeria de fotos
  Benedicció dels frescos de l'ermita de Santa Bàrbara
  Benedicció dels frescos de l'ermita de Santa Bàrbara

  Borriana ha descobert després d'anys de treball la seua particular 'capella sixtina' en l'ermita de Santa Bàrbara, obra de l'artista burrianense Pepe Forner.

  Este dijous ha tingut lloc l'acte solemne organitzat per l'Asociacion ProArt per a beneir els frescos de l'altar major, que ja són patrimoni de la capital de la Plana Baixa.

  Esta magna obra es 'oculta' en una humil ermita a la meitat de la mar de tarongers de la plana de Borriana, prop del llit del riu Millars. Centenars de personatges i desenes d'escenes componen esta enorme i acolorida composició, que fa un recorregut per nombroses personalitats i moments de la història d'esta zona de Borriana.

  Fa set anys Forner començava a traçar les primeres pinzellades sobre l'altar major, en un any 2017 en el qual va arrancar un període que ha sigut tot un món per a construir este univers particular de colors vibrants i mediterranis.

  El multitudinari acte ha congregat nombrosos ciutadans i visitants que s'han acostat al lloc, així com a autoritats eclesiàstiques, militars i civils. Entre elles, destaca la presència del Cardenal Carlos Osoro, una de les figures religioses més rellevants d'Espanya ajunte altres sacerdots de Castelló i València. A més, ha assistit l'Alcalde de Borriana, Jorge Monferrer Daudí, la presidenta de Les Corts Valencianes, Plans Massó, el senador, Vicente Tejedo, juntament amb membres de la Corporació Municipal així com altres diputats autonòmics i nacionals.

  D'esta manera, s'ha celebrat una missa i han sigut beneïts els panells que decoren el temple de Santa Bàrbara, per a posteriorment celebrar un menjar en el restaurant El Cus de Borriana, situat a escassos metres de l'ermita

  L'Alcalde de Borriana, Jorge Monferrer, ha agraït “la presència de destacades i nombroses autoritats en la capital de la Plana Baixa”, i ha valorat “l'enorme talent artístic que té la nostra ciutat on un dels màxims exemples és el mestre i artista, Pepe Forner”.

  MÉS FOTOS
  Borriana inaugura la seua ‘capilla sixtina’ en l'ermita de Santa Bàrbara - (foto 2)
  Borriana inaugura la seua ‘capilla sixtina’ en l'ermita de Santa Bàrbara - (foto 3)
  Borriana inaugura la seua ‘capilla sixtina’ en l'ermita de Santa Bàrbara - (foto 4)
  Borriana inaugura la seua ‘capilla sixtina’ en l'ermita de Santa Bàrbara - (foto 5)
  Borriana inaugura la seua ‘capilla sixtina’ en l'ermita de Santa Bàrbara - (foto 6)
  Borriana inaugura la seua ‘capilla sixtina’ en l'ermita de Santa Bàrbara - (foto 7)
  Pujar