elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Borriana estudia declarar l'11 d'octubre no lectiu per la celebració de falles 2021

Borriana estudia declarar l'11 d'octubre no lectiu per la celebració de falles 2021
  MÉS FOTOS
  Borriana estudia declarar l'11 d'octubre no lectiu per la celebració de falles 2021 - (foto 2)

  L'Ajuntament de Borriana sondeja l'opinió dels centres escolars del municipi per a conèixer el seu parer, quant a la proposta formulada pel col·lectiu faller, perquè el dia 11 d'octubre d'enguany siga no lectiu a la ciutat de manera extraordinària per la celebració de les Falles 2021 del 8 al 12 d'octubre.

  Segons ha avançat el regidor d'Educació, J. Ramon Monferrer, s'ha enviat un correu a tots els centres educatius en què a més de desitjar-los “un bon final de curs a pesar del treball que suposa tancar un curs i posar-ne en marxa un altre”, els ha plantejat la possibilitat d'incloure per al pròxim curs 2021-2022 com a dia no lectiu l'11 d'octubre, com a suggeriment de la Junta Local Fallera de Borriana, qüestió que suposaria sol·licitar a la Conselleria d'Educació aquesta alternativa a canvi de convertir en lectiu el dilluns de Sant Vicent, últim dia de les vacances de Pasqua.

  Davant aquesta perspectiva, Monferrer, com a responsable d'Educació, ha indicat que li agradaria conèixer “el parer de la comunitat educativa de tots els centres educatius de Borriana”, és a dir dels equips directius, claustres, consells escolars, AMPA, i alumnat per a poder-la traslladar al Consell Escolar Municipal i, així, “actuar en conseqüència”.

  Aquesta alternativa, ha explicat el regidor d'Educació serà plantejada en la pròxima convocatòria del Consell Escolar Municipal, prevista per a principis de juliol, en la qual s'ha de decidir i aprovar els tres dies no lectius de caràcter local que conformen el calendari escolar de tots els centres educatius situats en el municipi durant el pròxim curs acadèmic 2021-2022. Sobre aquest tema, ha aclarit, les dates no lectives de lliure disposició municipal a Borriana fins avui són habitualment els tres dies previs a les Falles de Sant Josep, al març.

  Actes fallers en els centres escolars

  Paral·lelament, Monferrer ha traslladat als centres la petició de la regidora de Falles i presidenta de la Junta Local Fallera, Sara Molina, respecte a la possibilitat de realitzar actes fallers en els centres educatius de Borriana el dia 8 d'octubre amb la presència de les Reines Falleres i les seues corts, si la situació pandèmica ho permet i si els mateixos centres ho consideren oportú. En aquest cas, ha manifestat Monferrer, “podríem coordinar els actes i les visites amb la JLF, si bé és una decisió que caldrà confirmar a mitjan setembre entre tots”.

  Pujar