3 de desembre de 2020 3/12/20

Borriana disposarà de quatre nous aparells desfibril·ladors en els edificis municipals

Borriana disposarà de quatre nous aparells desfibril·ladors en els edificis municipals  - (foto 1)
  • Prop de 50 treballadors municipals ja s'han inscrit per a realitzar les pràctiques d'ús de les noves dotacions que tindran lloc el pròxim 21 de setembre

Borriana ja disposa de quatre nous aparells desfibril·ladors que a partir d'aquest divendres se situaran en diferents edificis municipals amb l'objectiu que estiguen disponibles el més ràpid possible en cas de ser necessaris per a una atenció d'urgència a qualsevol veí o veïna de Borriana que es trobe en els voltants d'aquests edificis.

Així ho ha explicat el regidor de Sanitat de l'Ajuntament de Borriana, Manel Navarro, qui ha detallat que "malgrat que la petició que vam realitzar formalment elevava a cinc els aparells que volíem sumar als quals ja s'estan utilitzant en la nostra ciutat, han sigut finalment quatre els que hem rebut i que creiem que serviran per acabar de cobrir aquelles zones en les quals encara no es disposava d'aquesta tecnologia en l'assistència mèdica d'urgència".

Segons ha explicat el mateix regidor, "disposarem d'un d'ells en el Casal Jove de Borriana, per tal que done cobertura als diferents serveis municipals que es troben al costat d'exie mateix edifici municipal; un altre se situarà en l'edifici de Serveis Socials del consistori; un tercer cobrirà les possibles urgències en el CMC La Mercè i voltants, i hem decidit que el quart se situe en el mateix Ajuntament, ja que encara que al principi estava pensat per al Mercat Municipal, creiem que amb el del CMC La Mercè es pot cobrir tota eixa zona". A més, des de la regidoria també s'ha anunciat que "el pròxim 21 de setembre tindran lloc els cursos de formació per a la utilització dels desfibril·ladors, per als quals ja s'han inscrit de forma voluntària un total de 48 treballadors i treballadores municipals, la qual cosa volem agrair des d'ací".

En els diferents torns del curs que tindrà lloc en la Sala de Plenaris Municipal, també estaran presents i prendran part en la formació els treballadors municipals de les Alqueries, Nules i Alfondeguilla que també s'han inscrit voluntàriament per a l'aprenentatge i maneig de l'ús dels desfibril·ladors que també han arribat als respectius municipis veïns de Borriana. Tal com ha volgut remarcar el regidor Manel Navarro, "gràcies al conveni col·laboratiu amb la Diputació, seguim millorant les prestacions a nivell sanitari en la nostra ciutat, i després que tant les patrulles de la Policia Local com alguns dels edificis municipals ja comptaren amb aquesta tecnologia, aquesta última recepció de quatre nous aparells servirà perquè la cobertura sanitària en cas d'emergència siga molt més completa en el conjunt de la nostra ciutat".

 1 comentari
abejonejo
abejonejo
21/09/2017 01:09
Que no te teniem desfibrilador en el Ajuntament

pues será que no han tenido tiempo en sus mas de 20 años de apotronamiento en el ayuntamiento. la anterior conejal de sanidad no tiene nada que decir? o es que no interesa ? cachiiiiiis Gran noticia que pasará desapercibida por muchos pero muy importante. Bien hecho.

Pujar