4 de juny de 2020 4/6/20

Borriana debat en el ple d'aquest dijous un baló d'oxigen vital per al futur econòmic de la ciutat

Borriana debat en el ple d'aquest dijous un baló d'oxigen vital per al futur econòmic de la ciutat - (foto 1)
  • En la sessió plenària es tractarà la modificació de crèdits per més de 220.000 euros així com mesures per a les empreses locals

  • També, la modificació de l'Ordenança Fiscal Reguladora de les Taxes, perquè les terrasses de bars i restaurants del municipi queden exemptes del pagament fins l'any que ve, 2021

MÉS FOTOS
Borriana debat en el ple d'aquest dijous un baló d'oxigen vital per al futur econòmic de la ciutat - (foto 2)

L'Ajuntament de Burriana celebra este dijous el seu primer Ple municipal ordinari per mitjans electrònics i telemàtics, i s'afegeix així a la resta de sessions d'altres òrgans col·legiats de la corporació que es realitzen a través de videoconferència durant el període de confinament per l'estat d'alarma.

Segons ha indicat la regidora d'Hisenda, Cristina Rius, en la reunió plenària, l'equip de Govern proposarà entre altres assumptes, una modificació de crèdits per un import global de 228.000 euros, a través de la concessió de crèdits extraordinaris i suplements de crèdit.

La modificació de crèdits, ha explicat Rius, respon a la necessitat de realitzar diverses campanyes de promoció del comerç local, “tan perjudicat per la Covid-19” i per al que es destinaran 20.000 euros, i també 30.000 euros més per a actuar urgentment en la regeneració del barri la Bosca, dins de l'objectiu ‘Inclusió social i lluita contra la pobresa’ de l'Estratègia EDUSI dels fons FEDER.

A més, dins dels crèdits extraordinaris i suplements d'aplicacions de despesa d'inversió, es destinaran 142.000 euros a les obres de reparació del cami de la Serratella, pels danys patits a causa del temporal ‘Glòria’, en el tram des del Brisamar fins al núm. 50.

Aquesta modificació, ha avançat la regidora d'Hisenda, es finança íntegrament amb la baixa d'altres aplicacions del pressupost actual de despeses, “la baixa d’aquestes aplicacions correspon en part a la clausura d'actuacions previstes o que l'activitat s'ha vist o es preveu reduïda amb motiu de la Covid-19, com ara soul explosion, o la Junta Local Fallera, o amb sobrants d'altres inversions per expropiacions o millora d’eficiència energètica en edificis municipals i, fins i tot, amb la baixa d'aplicacions de places de personal vacants.

Paral·lelament el Ple també abordarà la modificació de l'Ordenança Fiscal Reguladora de les Taxes, formulada en la Comissió per a la recuperació econòmica i social de Burriana perquè les terrasses de bars i restaurants de Burriana queden exemptes del pagament de taxes fins l'any que ve, 2021.

Es tracta d'una mesura més de suport fiscal i econòmic que ha adoptat el govern municipal per a ajudar a “capejar l'impacte negatiu que ha suposat la suspensió de l'obertura al públic de locals i establiments des de l'entrada en vigor de l'estat d'alarma provocat per l'emergència sanitària de la Covid-19”. Rius ha recordat que la desescalada del confinament en quatre fases inclou l'obertura gradual de bars i restaurants que s'està duent a terme, “considerem que aquesta proposta pot contribuir al fet que la tornada a l'activitat siga més suportable per a autònoms, petites i mitjanes empreses, i comerços”.

El PP reclamarà test per a la població

El Grup Municipal del Partit Popular a Burriana defensarà en ple la necessitat de realitzar test entre la població. La sol·licitud que es va formular el 22 d'abril en forma de moció arriba finalment a ple un mes després. “Continua vigent”, ha assenyalat la regidora del PP, Consuelo Suay, “perquè encara en data de hui l'Ajuntament de Burriana segueix sense garantir test i tampoc sense fer arribar a tota la ciutadania les màscares que a partir de demà dijous són obligatòries”.

En efecte, la iniciativa que va presentar el PP fa un mes reclamava test i equips de protecció per a la població “com a mesura bàsica i eficaç per a evitar contagis i, per tant, salvar vides”. Un mes després, explica la regidora, “l'ajuntament no ha adquirit proves ni anunciat cap mesura referent a això. Només la fundació d'una empresa de la localitat ha donat de manera altruista test per a la Policia Local, personal de Via Pública i Cementeri, així com per als residents i empleats de la residència de la tercera edat que depén de la Generalitat i els empleats del Mercat Municipal. Gràcies a ells han tingut accés a les proves”.

Aquesta primera sessió telemàtica prevista a les 19h per videoconferència, a través de la plataforma zoom, es podrà seguir en directe a través del canal YouTube AjuntamentBurrriana. A més, com és habitual, posteriorment es compartirà en el Facebook de l'Ajuntament i en la seua pàgina web www.burriana.es.

Pujar