elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Borriana celebrarà les Falles 2021 del 8 al 12 d'octubre

Borriana celebrarà les Falles 2021 del 8 al 12 d'octubre
  • L'alcaldessa, Maria Josep Safont, anuncia la decisió adoptada i anima al col·lectiu a tancar el cicle faller 2020-2021

MÉS FOTOS
Borriana celebrarà les Falles 2021 del 8 al 12 d'octubre - (foto 2)
Borriana celebrarà les Falles 2021 del 8 al 12 d'octubre - (foto 3)

Borriana celebrarà les Falles 2020-2021 de manera atípica el mes vinent d'octubre, concretament del 8 al 12, per a reprendre després de l'estiu seguint les indicacions de Sanitat, unes festes que es van interrompre abruptament pel coronavirus al març de 2020, segons ha anunciat l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, després de la reunió mantinguda aquesta tarde-nit entre l'Ajuntament, la Junta Local Fallera i els representants de les diferents comissions falleres de Borriana.

Maria Josep Safont ha animat al col·lectiu faller a “treballar amb valentia i il·lusió per a tancar el cicle faller 2020-2021 i renovar l'energia per a l'exercici 2022”, al mateix temps que ha destacat la importància d'aquesta decisió per a “reactivar econòmicament tots els sectors que conformen la festa, des del gremi d'artistes, fins a la pirotècnia, la indumentària o les bandes de música”.

Encara que juliol era el mes preferit pel món faller, Sanitat va decidir autoritzar les celebracions festives a partir de l'1 de setembre per a garantir així un ampli marge de temps i més capacitat de controlar la pandèmia amb l'augment de la vacunació en els pròxims tres mesos i també amb l'advertiment d'evitar les aglomeracions de tota mena, tant del personal de dins de la festa, com de la gent que acudeix a veure els actes.

La regidora de Falles i presidenta de la Junta Local Fallera, Sara Molina, ha explicat que en la reunió d'avui, s'han analitzat totes les possibilitats i punts de vista, i s'ha decidit per majoria que és “irrenunciable” que se celebren algunes de les activitats que s'han quedat en “manera espera” i que són “imprescindibles per a una celebració digna”, entre elles ha assenyalat la plantà dels 19 monuments, la cremà, o el lliurament de premis al millor monument.

Sobre aquest tema, la regidora ha indicat que a Borriana ja s'han realitzat alguns actes fallers adaptats i condicionat segons les circumstàncies i ha citat l'ofrena a la Verge de la Misericòrdia, els homenatges a les Reines Falleres i l'exposició i lliurament de premis del Ninot Indultat. “Ara, des de ja, toca treballar acte a acte, com fer-ho de la millor manera possible i amb les màximes garanties de seguretat”, ha manifestat.

Uns actes que “en tot moment, estaran supeditats i adaptats a la situació sanitària, ha subratllat En el cas de Borriana, la instal·lació de les falles s'iniciarà abans del 8 d’octubre i la possibilitat de descentralitzar la mascletá per barris com ja es va fer en la Misericòrdia, el mes de març i en la festivitat del 9 d’Octubre de l'any passat.

Cal recordar que la crisi sanitària del coronavirus va obligar a suspendre abruptament les Falles de 2020, quan molts dels monuments fallers estaven ja a apunte d'eixir als carrers de Borriana. Tot el calendari de festejos es va anar ajornant i suspenent i les diferents comissions falleres no van tenir més remei que que guardar els seus monuments, on a fins i tot romanen a l'espera de la data en la qual siguen devorats pel foc com mana la tradició.

Encara que a València la festa fallera se celebrarà de l'1 al 5 de setembre, a Borriana, ha assegurat Molina, “teníem i tenim molt clar que la falles no podien coincidir amb les populars i arrelades festes patronals de la Misericòrdia”.

Des de la Junta Local Fallera i des de totes les comissions, han reiterat que conscients de la greu situació provocada per la Covid-19, i, per això, “ en la celebració fallera, acatarem en tot moment les normes que les autoritats sanitàries indiquen. Hem sigut i continuarem sent conseqüents amb totes les mesures sanitàries decretades per les autoritats competents i posarem sempre per davant la salut de tot el col·lectiu i de totes les persones, com hem fet fins ara", han precisat.

 

Pujar