elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Borriana no autoritza els bous per a les festes de Sant Blai

Borriana no autoritza els bous per a les festes de Sant Blai
  • El tripartit torna a vetar el projecte 'Mig Any Fester Sant Blai” que han presentat la Federació Taurina de Borriana juntament amb InterPenyes i argumenta que vol seguir la mateixa línia que en anys anteriors

MÉS FOTOS
Borriana no autoritza els bous per a les festes de Sant Blai  - (foto 2)

L'Ajuntament de Borriana no autoritza, un any més, el projecte festiu per al Mig Any Fester Sant Blai presentat per la Federació Taurina de Borriana juntament amb InterPenyes. Des de la Federació lamenten esta negativa, com ja la van tenir l'any passat, "sent que la proposta anava molt més allà dels festejos taurins". L'objectiu era recuperar una tradició taurina i oferir també un altre tipus de propostes als veïns.

"Vam presentar un projecte que anava molt més allà dels bous amb oferta cultural, musical, de tradició i gastronomia i en la qual havien involucrats molts col·lectius", ha explicat Juan Vicente Maraya, president de la Federació Taurina de Borriana a elperiodic.com. Entre les propostes que s'havien portat a l'ajuntament hi havia actuacions, esmorzars populars i fins i tot artístiques: "Juan Poré es va interessar pel projecte i volia unir-se a ell. Era un projecte per al poble i teníem moltes ganes de dur-la a terme", ha lamentat Maraya.

Des de la regidoria de Festes, Lluïsa Monferrer argumenta que aquesta decisió s'ha pres seguint la mateixa línia que l'any passat: "Es fan activitats totalment diferents a les quals es realitzen en festes de la Misericòrdia i per açò des de l'equip de govern es va acordar continuar amb la dinàmica i rebutjar la proposta", ha explicat l'edil de Festes a elperiodic.com. És l'argument que va donar el consistori encara que des de la Federació no estan molt convençuts: "Són partits que no són molt pro-taurins", assenyala Maraya.

Activitats com el Emac o el Foodie Fest que es volen seguir duent a terme des de l'ajuntament. Les festes de Sant Blai, patró de la ciutat, adquireixen gran rellevància cada 3 de febrer. A més de ser una festa de marcada tradició cultural, ha sigut reconeguda com a Festa d'Interès Turístic Provincial. El seu caràcter gastronòmic amb les tradicionals calderes o els rotllos són solament alguns dels distintius de la festa.

Des de la Federació argumenten que el seu objectiu era recuperar els bous perquè ja es realitzaven antigament: "Les dades més antigues que apareixen en l'arxiu municipal sobre festes taurines són precisament en Sant Blai i no en Misericòrdia", defensa el president de la Federació. En qualsevol cas, seguiran llançant la proposta en pròximes edicions: "L'any que ve tornarem amb més il·lusió i amb més ganes i fins i tot aportant més col·lectius", diu esperançat Juan Vicente Maraya.

comentaris 5 comentaris
Sento
Sento
18/12/2017 11:12
Cheeu

Que no hagan toros, que està de categoría. Ya estem prou atrasats com pa pegar dos pasos més arrereredell. però ojo a laproposta, recuperar el lavadero para que vayan las mujeres a lavar los cacharros. Cheu, s'ha cobert de glòria este bon home, tat? A escurar paellons ell tot lo día al llavaero ixe redeu!

Pujar