29 de setembre de 2020 29/9/20

Borriana aprovarà un nou reglament “més participatiu, inclusiu i transparent” per al Consell Social

Borriana aprovarà un nou reglament “més participatiu, inclusiu i transparent” per al Consell Social - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Borriana aprovarà un nou reglament “més participatiu, inclusiu i transparent” per al Consell Social - (foto 2)

  El Ple Ordinari de l'Ajuntament de Borriana corresponent al mes d'abril, i que se celebrarà dijous que ve dia 6 d'abril, servirà entre altres assumptes per aprovar el nou reglament que regix tant el funcionament com la participació dins el Consell Social de Borriana que des de fa una mica més d'un any s'ha recuperat en la ciutat com a ens vertebrador de demandes, peticions o projectes proposats directament pels diferents agents socials i la mateixa ciutadania. Tal com ha explicat l'edil de Participació Ciutadana, Cristofer Del Moral, “la recuperació del Consell Social com a ens de comunicació i formulació de propostes entre la institució pública municipal i el conjunt de la ciutadania ha sigut un dels nostres objectius principals, i per açò, després de l'anàlisi d'aquest primer any de funcionament, volem que augmente la ja gran capacitat de participació i implicació veïnal, per això hem volgut redactar un nou reglament que optimitzarà les seues funcions”. Entre les grans novetats que el nou text rector del funcionament del Consell conté, destaca “l'intent de seguir ampliant la capacitat de participació de qualsevol persona que decidisca implicar-se i participar directament, per això ja hem celebrat la primera de les sessions públiques en el Saló de Plens, i així ho seguirem fent tal com detalla el nou reglament”, com ha assenyalat Del Moral, que ha volgut recordar que “vam establir fins a dues comissions de treball en les quals es va analitzar i es van proposar els canvis en el reglament que ara s'aprovarà”.

  Quant als aspectes formals, un dels canvis és l'aprovació de redactar tant en castellà com en valencià tota la documentació que emane del mateix organisme. Tal com succeirà amb la necessitat d'utilitzar en tot moment un llenguatge inclusiu i igualitari per a totes les comunicacions i documentació. Finalment, Del Moral ha volgut assenyalar com un dels grans assoliments del nou reglament “l'ampliació dels temes a tractar per part del mateix Consell, ja que fins ara es limitaven a aspectes mediambientals o urbanístics i ara inclourem matèries com la pressupostària, urbanística, cultural, de participació, igualtat, serveis socials, sanitat, educació o protecció del patrimoni, amb el que la capacitat de generar projectes i iniciatives des del Consell Social es vorà multiplicada”. Tal com ja va succeir en la sessió del Consell celebrada la passada setmana, les pròximes trobades “es realitzaran de forma totalment pública i oberta, ja que els agents socials que ja participaven en les sessions de 2016 així ho van considerar oportú, i per tant, també la capacitat de participació de qualsevol persona a nivell particular seguirà enriquint i optimitzant el treball que es realitza”.

   3 comentaris
  Barranquet
  Barranquet
  09/04/2017 12:04
  Sabiduria

  Cuanta sabiduría tiene que haber en ese despacho. Tres ordenadores a la vez. Lo que no sabemos es para que. Bueno, para cobrar sin saber lo que hace

  Pujar