elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Borriana, en alerta roja per una incidència "molt alta" de coronavirus: cent casos actius

ARXIU
ARXIU
  • És la localitat amb més casos en les dues últimes setmanes a tota la província

La pandèmia torna a tensar la situació a Borriana, localitat que acaba de passar aquest dimarts a alerta roja per una incidència "molt alta" de coronavirus, per sobre dels 250 casos per cada 100.000 habitants. De fet, a hores d'ara hi ha 95 casos actius, la xifra més alta de la província de Castelló.

Així, segons les últimes dades de la Conselleria de Sanitat, Borriana té una incidència acumulada de 273,91 casos per cada 100.000 habitants els últims catorze dies. Tal com els ha vingut explicant elperiodic.com en els últims dies, s'han registrat diversos brots importants a la capital de la Plana Baixa, fins a tres en uns dies després de gairebé tres mesos sense notificar focus.

Hi ha altres quatre localitats de la província amb un nivell vermell d'alerta per tenir una incidència acumulada de més de 250 casos per cada 100.000 habitants. Azuévar és el poble amb una incidència més gran, 952 casos per cada 100.000 habitants, tot i que cal tenir en compte que només té tres casos actius, però la incidència es dispara a l'tenir una població petita.

Rossell amb sis casos i una incidència de 640 punts; Eslida, amb quatre casos i 527 d'incidència; i Forcall amb dos casos i una incidència de 430 casos per cada 100.000 habitants, són les altres localitats amb un nivell vermell d'incidència.

A la Comunitat Valenciana hi ha altres tres localitats amb una incidència molt alta de coronavirus: Aras de los Olmos, a la província de València, és el poble amb un índex més gran, 1.049 casos per cada 100.000 habitants encara que només quatre casos en les dues últimes setmanes -passa el mateix que a Azuébar, a l'tenir una població menor la incidència es dispara quan hi ha diversos casos.

Destaca també Sot de Xera, amb 271 punts d'incidència i ja, en la província d'Alacant, Ador, amb una incidència de 265 casos per cada 100.000 habitants.

Pujar