elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Borriana diu adeu a la falla Barri Sant Blai

Borriana diu adeu a la falla Barri Sant Blai
  • ‘Punt i final…o no’ així resava un dels cartells que l'artista faller va posar en el seu monument faller 2020-2021

Tot el que naix té un final. Així començava un cartell que la comissió fallera de Barri Sant Blai de Borriana, una de les 19 comissions de la ciutat, va col·locar en el monument 2020-2021 i que feia presagiar que es tractava d'un comiat d'aquesta històrica falla.

El pràcticament nul nombre d'abonats en la comissió, en aquest últim any han sigut quatre persones, va portar a la directiva a fer un pas al costat. María Cubedo, presidenta de la Falla Sant Blai, explica que “la nostra idea era deixar-nos la falla quan passaren les festes de 2020”, no obstant això la pandèmia va obligar a retardar aquesta decisió.

Ho van comunicar però “ningú s'ha volgut fer càrrec de la falla”. Per això, després de tancar el cicle faller 2020-2021 amb la Cremá del 12 d'octubre, i veient que ningú ha fet un pas al capdavant per a reflotar la comissió, l'actual directiva ha decidit que la falla quede en estand-by i així ho van comunicar anit a l'alcaldessa, Maria Josep Safont, i a la regidor de Falles, Sara Molina, en la reunió de Junta Local Fallera de Borriana.

“De seguir com estàvem era com donar-se colps contra la paret”, assegura Cubedo, que reconeix que la decisió “ha sigut molt complicada” i la intenció era fusionar-se amb una altra falla perquè “amb quatre persones és inviable”.

Encara que, María Cubedo no perd l'esperança que dins de no molts anys la falla Barri Sant Blai torne a renàixer. Nostàlgica ha recordat que quan en la comissió eren més de cent els abonats i es van guanyar primers premis amb una falla que és de les més antigues de Borriana.

“Punt i final… o no”

Com resava un dels cartells que l'artista faller va posar en el seu monument: “Tot el que naix té un final. Un final que no sols afecta a les persones sinó afecta a tot això del seu voltant”. I ja anunciava: “Hui aquesta falla arriba a la seua final, encara que per a mi, hui no mor, només és un punt i a part, ja que les persones que la conformen, continuaran vivint, recordant-la i segur vinculats a la festa”.

Pujar