elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Borriana acollirà la constitució del nou Fòrum de Municipis de Costa de la FVMP

Borriana acollirà la constitució del nou Fòrum de Municipis de Costa de la FVMP
  • Un nou espai que defensarà els interessos de les localitats del litoral valencià

Borriana acollirà la constitució del nou Fòrum de Municipis de Costa organitzat per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies. Un nou espai que defensarà els interessos de les localitats del litoral valencià i que es constituirà el pròxim 17 de juny, a Borriana, concretament, dins del port de la capital de la Plana Baixa.

L'obertura del Fòrum de Municipis de Costa serà a càrrec de l'Alcalde de Borriana, Jorge Monferrer Daudí, la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, juntament amb la Presidenta de Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Rocio Cortés que donarà pas a l'acte de signatura de la constitució del nou espai de debat.

Entre les activitats previstes destaquen la taula redona composta per diversos alcaldes de localitats afectades per la regressió del litoral així com una exposició, a càrrec del catedràtic de l'Escola Superior d'Enginyeria de Camins Canales i Ports de la Universitat Politècnica de València, José Cristobal Serra, qui analitzarà les causes i possibles solucions a l'avanç de la mar a les platges de la Comunitat Valenciana.

Així mateix, a continuació, el director General de Costas, Ports i Aeroports de la Generalitat Valenciana, Vicente Martínez Mus, realitzarà una ponència sobre l'avantprojecte de Llei de Protecció i Ordenació de la Costa Valenciana.

Respecte al nou fòrum dels municipis costaners, l'Alcalde de Borriana, Jorge Monferrer Daudí ha agraït a la FVMP “l'elecció de Borriana per a la constitució d'aquest nou espai per a reclamar amb una veu única a les administracions competents donar solucions a la regressió del litoral”

Pujar