18 de gener de 2021 18/1/21

Balls tradicionals per Sant Antoni amb la Dansa i Bureo

Balls tradicionals per Sant Antoni amb la Dansa i Bureo - (foto 1)
  • El diumenge 19 de gener a les 18h a la plaça la Mercè a càrrec de Grup de danses tradicionals de l'Arenilla de Burriana

Com mana la tradició a la ciutat, consolidada al llarg de dècades, la celebració de Sant Antoni s'iniciarà al Port de Burriana el proper diumenge 19 de gener amb dos cercaviles de mascotes, una al matí a les 11h al Port i l’altra per la vesprada a les 18h a la plaça Major, amb el repartiment de rotllos, la 'Dansà i bureo de Sant Antoni', l'enorme foguera i la 'Cagà del manso', entre altres moltes activitats.

El Grup de danses tradicionals l'Arenilla de Burriana, amb la col·laboració d’altres grups de dansa convidats per a l'ocasió, ens delectan amb un ball a la plaça de la Mercè a les 18h.

Les danses aniran avançant, a poc a poc, fins arribar a la plaça Josep Iturbi, on s'encendrà la popular foguera de Sant Antoni i es ballarà el fandango final al seu voltant. Aquest serà el moment en què es durà a terme un bureo amb música de rondalla, on tot aquell que vulga sumar-se podrà passar-ho bé ballant tota una varietat de balls tradicionals com jotes, seguidilles i fandangos.

Pujar