26 d’octubre de 2020 26/10/20

Balanç positiu en la “nova normalitat” a les platges de Burriana

Balanç positiu en la “nova normalitat” a les platges de Burriana - (foto 1)
  • Els primers dies va haver-hi algun incompliment d'aforament en alguns quiosquets però l'Ajuntament reconeix que no s'ha tornat a repetir

L'Ajuntament de Burriana ha fet balanç de la reobertura de la platja i dels locals d'oci en la zona marítima en aquesta “nova normalitat”. Serà un estiu atípic, reconeixen, i per aquest motiu s'han pres mesures extraordinàries com suprimir les taxes d'ocupació en els bars, restaurant i quiosquets i fins i tot el consistori assumirà aquelles taxes que depenen de Costas al no estar situats els locals en sòl municipal.

Així, després de diverses setmanes amb els quiosquets en marxa, el balanç que fa l'Ajuntament és positiu. Reconeix que al principi d'obrir va haver-hi descoordinació i algun problema d'incompliment en aquests locals però s'ha anat resolent.

“La gent tenia tantes ganes d'eixir que alguns van incomplir les mesures bàsiques però es va avisar als locals”, ha explicat l'alcaldessa de la localitat, Mª Josep Safont, en roda de premsa aquest divendres. De fet, no es va haver d'arribar a denunciar a cap d'ells, detalla la primera edil.

La regidora de Turisme ha volgut agrair a aquests locals la seua gestió en aquests temps: “Sabem que és molt complicat adaptar els quiosquets a la nova situació i malgrat l'afluència que estan tenint l'estan fent molt bé”, ha detallat Sara Molina. A més, s'estan ampliant els horaris en alguns locals marítims “dins de tota limitació lògica”. L'objectiu és fomentar l'oci i consum en aquesta zona de cara a la temporada estival.

De fet, tal com els va avançar elperiodic.com, l'Ajuntament posarà en marxa un cinema d'estiu a mitjan agost i en aquesta nova alternativa d'oci es vol ajudar als locals d'hostaleria amb una espècie de ‘pack autocinema’.

L'Ajuntament també prepara activitats infantils en la zona marítima i visites guiades per a dinamitzar el turisme en localitat, aprofitant que aquest estiu s'espera un auge en les vacances “de proximitat” a causa de les circumstàncies sanitàries.

Pujar