elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Arranquen les obres d'implantació de l'ample estàndard en l'estació de Borriana

Arranquen les obres d'implantació de l'ample estàndard en l'estació de Borriana
  • Es prolongaran fins a desembre i es realitzaran principalment en horari nocturn i caps de setmana per a afectar mínimament el trànsit de trens

Adif Alta Velocitat (Adif AV) ha iniciat les obres d'adaptació a ample estàndard, mitjançant la implantació del tercer carril, de les vies de l'estació de Borriana (Castelló), situada en el tram València-Castelló del Corredor Mediterrani.

Les obres, que es prolongaran fins al 3 de desembre, es duran a terme per fases, i fonamentalment en horari nocturn i en caps de setmana, amb la finalitat de reduir al màxim les afectacions al trànsit de trens.

Una vegada que concloguen aquests treballs, l'estació de Borriana disposarà d'un major nombre de vies per a circulacions tant d'ample convencional, com d'ample estàndard, la qual cosa suposarà optimitzar la seua explotació i permetrà el futur trànsit de mercaderies des d'o cap a Europa.

Nous desviaments i prolongació de vies

Entre els treballs a escometre en el feix de vies de l'estació figuren la substitució de deu desviaments per altres mixtos, aptes per a tots dos amples de via, i el seu enllaç amb els dispositius del mateix tipus ja instal·lats en una fase anterior. Així mateix, s'instal·laran dos nous desviaments per a dotar a l'estació d'una nova fuita en la cabera nord.

Les obres també comprenen la remodelació i prolongació de les vies 3 i 4 de l'estació, fins a aconseguir, en el cas de la via 4, una longitud que permeta l'estacionament de trens de 750 metres.

A més, s'adequarà la catenària a la nova configuració de vies dotades de tercer carril i s'instal·larà un nou programari per a la configuració i l'accionament de dispositius de gestió del trànsit de l'estació.

Aquesta actuació reafirma el compromís del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i d'Adif AV amb la planificació i el desenvolupament del Corredor Mediterrani, amb noves actuacions que impulsen i avancen en la construcció d'aquesta infraestructura estratègica.

Així mateix, contribueix a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), com és el número 9, que té entre les seues metes desenvolupar infraestructures fiables, sostenibles i de qualitat per a donar suport al desenvolupament econòmic i el benestar humà.

Pujar