2 de desembre de 2020 2/12/20

Aparisi: "Enguany hem reforçat la neteja de les platges de Borriana"

Aparisi: "Enguany hem reforçat la neteja de les platges de Borriana" - (foto 1)
  • Com a novetat enguany es passa la màquina també durant els caps de setmana, dies en què augmenta l'afluència de visitants en els més de 10 quilòmetres de costa amb què conta la capita de La Plana Baixa

MÉS FOTOS
Aparisi: "Enguany hem reforçat la neteja de les platges de Borriana" - (foto 2)
Aparisi: "Enguany hem reforçat la neteja de les platges de Borriana" - (foto 3)

Borriana conta amb deu quilòmetres de costa. Platges d'arena i de pedra que van des de La Serratella, passant per L'Arenal, La Malva-rosa o el Grau fins a Santa Bárbara. Totes elles, zones visitades per locals i turistes que aprecien la qualitat de les seues aigües i la neteja del seu entorn.

L'Ajuntament de Borriana posa en marxa un protocol de neteja específic cada estiu perquè els visitants puguen disfrutar de la costa. Enguany, com a novetat, s'han incrementat els treballs de neteja durant els caps de setmana, dies en què més gent visita les platges. Així ho ha explicat el regidor de Via Pública, el socialista Vicent Aparisi, en una entrevista amb elperiodic.com: "Fins ara els caps de setmana només es treballava manualment però des d'este estiu s'està passant la màquina per a aplanar i retirar les pedres".

Precisament una de les queixes que més es repetix està relacionada amb la platja de pedres del Grau, zona que des de l'Ajuntament posen en valor pel seu valor diferencial: "És molt difícil trobar una situació semblant en la Comunitat Valenciana en què en un espai molt reduït trobem una zona de pedres i a uns metres tingues una platja de dos quilòmetres d'arenal", explica l'edil de Via Pública.

És per això que des del consistori descarten totalment que s'elimine eixa zona de pedres: "En cap moment ens entra en el cap canviar el sistema. Cal posar en valor les dos opcions que existixen en molt pocs metres de distància entre elles", afig Aparisi.

En esta zona de pedres es treballa manualment tots els dies i a més es passa la maquina i es retiren les pedres per a aplanar la zona. Un treball diari i que requerix de la col·laboració ciutadana, per això el regidor de Via Pública i Zona Marítima fa una crida al civisme: "Hem de mantindre la platja neta i evitar tirar plàstics a la mar".

Neteja durant l'Arenal Sound

De cara al festival Arenal Sound que se celebrarà a partir de l'1 d'agost i que en esta edició tindrà presència en la platja de l'Arenal, l'Ajuntament ja ha creat una bossa per a reforçar el dispositiu de neteja: "Hi hauran uns catorze treballadors més dedicats a les tasques de neteja i a ells se sumaran altres catorze persones més que aporta l'organización", ha explicat l'edil socialista.

En este sentit, els treballs de neteja es realitzaran durant els dies que dure el festival des de la matinada perquè quan siga de dia la platja estiga ja neta.

 3 comentaris
No entiendo
No entiendo
25/07/2017 05:07
14 trabajadores

Dice usted que habrá 14 trabajadores extra para limpiar en el Arenal Sound y quel os pagamos todos, ¿no?. Pues no lo entiendo. Si alguien debe pagar por limpiar todo es solo la empresa del AS.

Pujar