6 de desembre de 2020 6/12/20

Així és el primer parc de *calistenia que acaba d'estrenar Borriana

Així és el primer parc de *calistenia que acaba d'estrenar Borriana - (foto 1)
  • Una modalitat esportiva en auge i que pretén respondre a la creixent demanda de practicar esport al carrer

MÉS FOTOS
Així és el primer parc de *calistenia que acaba d'estrenar Borriana - (foto 2)

 ‘Street workout’ o fer exercici físic al carrer. És una modalitat d'esport urbà que està cada vegada més en auge i són molts els esportistes que demanden d'instal·lacions a l'aire lliure per a poder practicar-ho. A Borriana, l'Ajuntament acaba d'obrir un al parc de Novenes de Calatrava i que ha tingut gran acceptació.

La pràctica de calistenia, també coneguda com street workout, és un esport que consisteix a realitzar exercicis de musculació, de resistència, estàtics i dinàmics amb el propi pes corporal. Tot això es pot practicar en aquest parc de calistenia que s'ha fet “seguint les directrius d'experts i esportistes que ho practiquen”, ha explicat el regidor d'Esports i Serveis Públics, Vicent Aparisi, en declaracions a elperiodic.com.

Les noves instal·lacions permeten que totes les persones que practiquen la calistenia o desitgen iniciar-se en aquesta modalitat, “puguen fer-ho, sense horaris ni restriccions, sempre complint amb les mesures sanitàries vigents”, insisteix el regidor d'Esports i Serveis Públics.

L'àrea d'esports duu a terme aquest projecte cofinançat al 50 per cent pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional en el marc de l'Estratègia EDUSI del Programa Operatiu de Creixement Sostenible, 2014-2020.

Estructures

La nova instal·lació compta amb un equipament compost de diferents estructures. Entre elles, una unitat de complex homologat amb barres de dominada i bancs d'abdominals per a exterior, almenys amb 3 barres transversals a diferent altura i un banc d'abdominals horitzontal o inclinat, i una unitat de taula d'exercici per a exterior que consisteix en una peça metàl·lica composta per 2 barres i 3, 4 o 5 semianelles de diferent altura.

Igualment, disposa d'una unitat de barres paral·leles dobles homologades per a exterior, consistent en 3 barres paral·leles; una altra unitat de barres de flexions triple francesa per a exterior, consistent en 4 pals i 3 barres transversals col·locades en altures diferents i, finalment, una unitat de complex homologat per a exterior amb almenys 4 dels següents components: pals verticals, barres transversals, agrane serp, barra hummer pull-up, paret sueca i anelles.

Mesures sanitàries

Vicent Aparisi ha recordat que cal complir les mesures sanitàries abans de res: “Sabem l'èxit que està tenint la instal·lació i per això és important recordar que s'han de complir les mesures sanitàries, com el distanciament, portar hidrogel, netejar-se les mans…”.

A més, també recorda que encara que és un espai esportiu públic, és de tots i s'ha de cuidar: “Sabem que l'acceptació serà enorme però ens preocupa el civisme”. Aparisi ha explicat que, en funció de l'acceptació, es preveuen instal·lar més circuits de calistenia.

Pujar