26 de novembre de 2020 26/11/20

Així ha celebrat Burriana la festivitat de Sant Antoni

Així ha celebrat Burriana la festivitat de Sant Antoni - (foto 1)
  Galeria de fotos
  Cercavila y Bendició Animals Sant Antoni a Borriana
  Cercavila y Bendició Animals Sant Antoni a Borriana
  Galeria de fotos
  Concentració i Esmorçar per Sant Antoni a Borriana
  Concentració i Esmorçar per Sant Antoni a Borriana
  Galeria de fotos
  Missa i Cercavila Sant Antoni a Borriana
  Missa i Cercavila Sant Antoni a Borriana

  Després d'haver-se de que ajornar-se per motius meteorològics, la celebració de la festivitat de Sant Antoni ha omplit un any més els carrers de Burriana d'activitats durant tota la jornada del diumenge. Un dia marcat per la gran presència de veïns pels carrers i que ha arrancat a les 9 hores del matí amb la tradicional concentració dels caballistas.

  Després d'aquesta concentració i per a agafar forces, s'ha celebrat el típic esmorzar de caballistes el qual ha comptat amb la presència de l'alcaldessa, María Josep Safont i les Reines Falleres, Elena Pastor i Julia López.

  Els actes previstos han prosseguit a això de les onze del matí amb l'acte religiós de la programació: la missa a l'església del *Port. A la seua finalització s'ha donat principi a la cercavila de mascotes que, com és habitual, ha comptat amb una gran participació. Una vegada s'ha arribat a l'Església del Port, s'ha realitzat el repartiment dels rotllos de Sant Antoni.

  Ja a la vesprada, la Plaça Major s'ha agafat el relleu i s'ha convertit en l'escenari d'una nova concentració i cercavila de mascotes. Des de les 18 hores s'han recorregut las calles Major, la Puríssima, Sant Xotxim, Sant Vicent, Pl. el Pla, la Tanda, Pl. Martí de Viciana, Tarancón, l’Escorredor, Virgen de la Cabeza, Arbrets, Canalejas, Soledad, Pl. les Monges, el Raval, Pl. el Pla, Barranquet, la Mercé, Sant Isidre, Sant Serapi, Beata Mariana, Ausiàs March y Sant Pere Pasqual, finalitzant en la Pl. de la Mercé, on novament els animals han sigut beneïts i s'han repartit centenars i centenars de rotllos als i les assistents.

  A més, de manera paral·lela en la plaça de la Mercé han sigut molts els veïns que han pogut gaudir de la ‘Dansà i bureo de Sant Antoni’ organitzat pel Grup de Danses Tradicionals l’Arenilla. I per a acabar la jornada de celebració, la música de rondalla ha omplit la plaça amb tota mena de balls tradicionals.

  MÉS FOTOS
  Així ha celebrat Burriana la festivitat de Sant Antoni - (foto 2)
  Així ha celebrat Burriana la festivitat de Sant Antoni - (foto 3)
  Així ha celebrat Burriana la festivitat de Sant Antoni - (foto 4)
  Així ha celebrat Burriana la festivitat de Sant Antoni - (foto 5)
  Així ha celebrat Burriana la festivitat de Sant Antoni - (foto 6)
  Així ha celebrat Burriana la festivitat de Sant Antoni - (foto 7)
  Així ha celebrat Burriana la festivitat de Sant Antoni - (foto 8)
  Així ha celebrat Burriana la festivitat de Sant Antoni - (foto 9)
  Així ha celebrat Burriana la festivitat de Sant Antoni - (foto 10)
  Pujar