elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Així actua la Policia Local de Burriana davant les reunions o festes il·legals

Així actua la Policia Local de Burriana davant les reunions o festes il·legals
  • Un de cada quatre butlletins de denúncia corresponen a reunions socials amb més persones de les permeses, sense màscara i sense guardar la distància de seguretat

Des que el 25 d'octubre de 2020 entrara en vigor l'actual Estat d'Alarma que finalitza el 9 de maig, la restricció de la mobilitat ha comportat que moltes persones hagen fet ús de la picardia per a reunir-se amb els seus amics i familiars en habitatges particulars o en zones a l'aire lliure.

Aquesta situació ha portat a la Policia Local de Burriana a posar en marxa un criteri d'actuació en zones a l'aire lliure com a parcs i jardins, o on es puguen donar aquest tipus de concentracions, per a evitar que la gent se salta la normativa covid i que es continue propagant el virus.

La policia actua d'ofici o davant la trucada de veïns que alerten de festes o reunions que sobre passen l'aforament. I per a això, els agents de Burriana compten amb una càmera de visor tèrmic que els permet veure a les nits si hi ha reunions socials.

Així, si durant les patrulles, els agents de la Policia Local s'adonen que hi ha alguna festa il·legal o una reunió al carrer fora de l'horari del toc de queda o que sobre passen l'aforament, els agents alcen l'acta per a remetre'l a la Generalitat Valenciana que és qui tramita la denúncia.

No obstant això, en altres casos la col·laboració ciutadana està sent essencial. Són els propis veïns els que alerten a la Policia Local i els agents acudeixen.

Però, què ocorre si és dins d'un habitatge? En aquest cas, la policia crida al timbre i encara que alguns poden negar-se a obrir la porta, la majoria de la gent respon i si es comprova que la reunió incompleix la normativa covid, alcen la corresponent sanció. En el cas que no òbriguen la porta, la policia els espera fora.

Així doncs, l'alcaldessa de la ciutat i regidor de Policia, María Josep Safont, ha assegurat que “tot passa per la responsabilitat individual. Sense ella no arribarem a la responsabilitat col·lectiva”. Pel que ha agraït a les persones que col·laboren amb els cossos i forces de seguretat per a evitar reunions en les quals se supera l'aforament permès, no es guarda la distància de seguretat o per no portar màscara.

421 sancions des d'octubre

L'alcaldessa ha assegurat que des del 25 d'octubre de 2020 s'han alçat 421 butlletins de denúncia. D'elles, el 23% -és a dir 98- corresponen a reunions en zones a l'aire lliure, botellons o en immobles, tant en la zona de la platja, el nucli urbà o en alqueries. D'elles, 26 han sigut per reunions en la via pública i 72 en habitatges.

Davant aquesta situació, María Josep Safont ha mostrat la seua preocupació per les reunions socials perquè “és quan hi ha més gent, es lleven la màscara i no guarden la distància de seguretat”.

Pujar