1 de desembre de 2020 1/12/20

Els agricultors de Burriana es manifesten este dimarts

Els agricultors de Burriana es manifesten este dimarts - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Els agricultors de Burriana es manifesten este dimarts - (foto 2)

  Este dimarts18 de desembre, en la plaça enfront de l'Ajuntament de Burriana, es convoca una manifestació per part de la Plataforma per la Dignitat del Llaurador, a causa de l'augment de la importació de taronges més barates des de Sud-Àfrica, la qual cosa afecta als camps de taronja de la localitat.

  No solament a Burriana, sinó també es van a dur a terme manifestacions a Nules, la Vilavella, Vila-real, Castelló de la Plana, Onda, Almassora, Moncofa, La Llosa, Almerara, Xilxes, La Vall d'Uixò, Artana i Les Alqueríes. Tots van a realitzar-se en la plaça enfront de cada Ajuntament.

  Es tracta d'una convocació conjunta entre els Ajuntaments, la Unió de Llauradors i Ramaders, FEPAC-ASAJA, Grup Intercoop de les Cooperatives Agrícoles de la Província de Castelló, Associació Local de Llauradors de Nules, Sindicat Central d'Aigües del Riu Millars i Associació de Pous de Reg de la Província de Castelló.

  El ritme de creixement en les exportacions de cítrics des de Sud-Àfrica s'ha accelerat en els últims anys fins a la situació actual: la campanya de 2018 ha aconseguit els 2 milions de tones d'exportació. El 50% de la superfície citrícola sud-africana és de varietats tardanes de taronja i mandarina, la qual cosa influeix en la reducció de l'exportació de les návels primerenques i clementines precoces dels nostres camps.

  Pujar