29 de novembre de 2020 29/11/20

Els agricultors de Burriana diuen “prou” als abusos en el sector citrícola

Els agricultors de Burriana diuen “prou” als abusos en el sector citrícola - (foto 1)
  • S'han manifestat en un acte convocat per la Cooperativa Agrícola Sant Josep de Burriana i en el qual han participat membres de l'Ajuntament

MÉS FOTOS
Els agricultors de Burriana diuen “prou” als abusos en el sector citrícola - (foto 2)
Els agricultors de Burriana diuen “prou” als abusos en el sector citrícola - (foto 3)
Els agricultors de Burriana diuen “prou” als abusos en el sector citrícola - (foto 4)

“Les clementines penjant, i ara qui ens ajuda?”, “això és un abús” o “basta”, són algunes de les consignes que han llançat aquest dimecres els agricultors de Burriana en un acte reivindicatiu en defensa de la citricultura local.

La manifestació, convocada per la Cooperativa Agrícola Sant Josep de Burriana, ha reunit en les instal·lacions del camí Llombai a socis i clients de la cooperativa, a veïns de la localitat i a membres d'ajuntament. L'alcaldessa, Mª Josep Safont, el tinent d'alcalde, Vicent Granel així com regidors de l'equip de govern i de l'oposició també han recolzat als convocants.

Els agricultors de la Comunitat Valenciana porten mesos denunciant la crescuda de la importació de la taronja sud-africana, i Burriana és una de les localitats afectades a causa del seu gran negoci de la taronja. La cooperativa havia fet una crida a tots els borrianencs perquè participaren en aquest acte, en la línia impulsada per la Plataforma per la dignitat del llaurador. 

Durant l'acte s'ha oferit suc de taronja natural recentment espremut de la varietat València, amb fruita procedent única i exclusivament d'Espanya.

Pujar