26 de gener de 2020 26/1/20

AFDEM celebra el seu primer aniversari a Burriana

AFDEM celebra el seu primer aniversari a Burriana - (foto 1)
  • L’Associació de Familiars de Malalts Mentals de Borriana (AFDEM) ha reconegut a persones i entitats que han col·laborat en els seus projectes, especialment en la primera Falla Inclusiva de la història de la ciutat

Galeria de fotos
Burriana - Aniversari AFDEM
Burriana - Aniversari AFDEM

L'Associació de Familiars de Malalts Mentals de Burriana (AFDEM) ha viscut hui una jornada més que especial en complir-se el primer any des de la seua instal·lació en la capital de la Plana Baixa. L'Ajuntament ha acollit l'acte de celebració en el qual s'ha reconegut el treball de “tanta i tanta gent i també el dels nostres usuaris que han col·laborat amb la construcció i plantada d'una falla inclusiva”.

Així s'han pronunciat les responsables de l'associació, Cristina Vilar Chabrera i Iris García Torres, els qui han repassat a l'ardu treball que durant l'últim any ha fet possible la iniciativa de construir una falla com a “espai rehabilitador en persones amb malaltia mental crònica”.

L'alcaldessa de Borriana, Mª Josep Safont, qui també ha volgut “agrair el treball que en l'últim any heu fet i animar-vos a seguir amb ell”. De fet, al principi el projecte estava pensat per a cinc persones, i s'han aconseguit prop de vint usuaris implicades en el seu desenvolupament: “És la prova perfecta del bon treball d’AFDEM i de l'èxit de la seua proposta”.

Al seu costat, regidors i regidores com Maribel Martínez, Maria Romero, Vicent Granel o Manel Navarro, no han volgut perdre's l'acte especial celebrat en el consistori. Els usuaris també han agraït “que ens hàgeu fet partícips d'aquesta iniciativa, i que fa possible que ens oblidem de la nostra malaltia mental i treballem de forma conjunta i alegre en la consecució del projecte”.

Entre els reconeguts, Paco Fuentes, al costat dels diferents artistes fallers que han col·laborat i rebut el seu guardó de reconeixement, com han sigut Loren Fandos, Javi Capella, Vicente Martínez, Jose Luís Pascual (Pepi), i els qui s'han encarregat, a més, tant del disseny com la construcció dels guardons, Óscar Fuentes i Juan Poré, qui a través de Poreart ha recolzat en tot moment el projecte.

Però a més, també l'alcaldessa ha rebut el guardó en reconeixement al suport de l'Ajuntament, així com els representants d'empreses com Setine, Pirotècnia Martí o Mapfre, el suport de la qual “ha sigut clau i imprescindible per a portar avant el projecte”. Finalment Quino Puig o Vicente Blasco també pujaven fins a la zona del saló de plens on s'entregaven els reconeixements, per a rebre el seu pel seu treball en la crítica de la Falla que es va plantar durant les últimes celebracions josefines.

Per a acabar, Cristina Vilar també ha volgut recordar la figura del President de l'Associació de Neuropsiquiatria Espanyola i Psiquiatra de la Unitat de Salut Mental a Burriana, el Dr Mikel Munárriz, qui va ser “el guia que en cert moment de la nostra vida tots necessitem i que, amb la seua insistència, va fer possible que la meua TFM es convertira en una iniciativa com aquesta”.

Amb una foto de família en la qual persones i entitats reconegudes per AFDEM, usuaris i usuàries i responsables del projecte, es tancava un acte molt emotiu en el qual la majoria ja han anunciat que “ha de repetir-se en futures edicions de les Falles de Borriana, la qual cosa voldrà dir que tot aqueix treball de crear espais rehabilitadors i de treball conjunt i cooperatiu, continuen millorant la vida de les persones en la capital de la Plana Baixa.

Pujar