23 de febrer de 2020 23/2/20

Totes amb Burjassot aprova la constitució d'una comissió de recerca sobre la policia local

    La plataforma ciutadana i municipalista Totes amb Burjassot celebra que finalment es constituïsca la Comissió Especial de Recerca sobre determinats assumptes de la Policia Local de Burjassot, que es va constituir formalment dilluns passat 27 de febrer a les 12:30 hores. La creació d'aquesta comissió respon a una moció consensuada, signada i registrada al principi pels diferents grups polítics municipals de l'oposició (PP, C's, EU i Totes) per diferents successos preocupants relacionats amb la Policia Local, i que finalment van subscriure els partits polítics que conformen l'equip de govern municipal, PSOE i Compromís.

    En la primera sessió de la Comissió, s'ha aprovat la seua constitució, la presidència i un calendari de treball. Quant a la seua constitució, la Comissió es compon de representació política, corresponents a 4 de PSPV-PSOE, 2 de PP, 2 de Compromís, 1 de C's, 1 d'EU i 1 de Totes, així com del Secretari i la Interventora de l'Ajuntament. La presidència, aprovada per unanimitat, l'ostentarà Manuel Lozano, el regidor de Serveis Municipals i portaveu del grup socialista fins al passat 28 de febrer. Finalment, la Comissió va acordar reunir-se tots els dilluns a les 12:00 hores, si bé podria convocar-se abans si s'estima que els assumptes a tractar s'estendran molt en el temps.

    Segons Totes amb Burjassot, es van involucrar en aquesta moció a causa de l'acumulació de certs successos que, des de la plataforma, consideren bastant greus. Entre aquestes qüestions, es troben diversos decrets d'Alcaldia en els quals, segons el parer de la plataforma, es releguen les funcions de l'Intendent Principal de la Policia Local, i que el propi Intendent a recorregut; diverses denúncies interposades per diversos membres de la plantilla contra l'Ajuntament de Burjassot; existència de denúncies per l'impagament de factures per part de l'Ajuntament; denúncies també a les bases del procés de millora d'ocupació a inspector; així com queixes de la ciutadania per falta de presència policial en els carrers i queixes de la pròpia policia local sobre el cobrament de gratificacions i productivitat. Des de Totes amb Burjassot, esperen que aquesta Comissió aclarisca tots i cadascun d'aquests punts i que es prenguen les mesures oportunes sobre aquest tema, i que es realitze amb les màximes garanties de transparència.

    Finalment, la plataforma municipalista es compromet a treballar a fons per a ajudar al fet que les resolucions de la Comissió arriben a bon terme, així com informar a la ciutadania de la seua evolució a través del seu web, xarxes socials i les assemblees ciutadanes.

    Pujar