24 de febrer de 2020 24/2/20

Tornen les classes gratuïtes de la Universitat Popular de Burjassot

Tornen les classes gratuïtes de la Universitat Popular de Burjassot - (foto 1)
  • Professors i professores voluntaris imparteixen idiomes, repàs escolar, teatre i balls

MÉS FOTOS
Tornen les classes gratuïtes de la Universitat Popular de Burjassot - (foto 2)

La Casa del Poble de Burjassot, seu d'Esquerra Unida i el Partit Comunista, albergarà per tercer any la Universitat Popular. L'associació solidària Pacto de Trabajadores de Burjassot continua amb el seu projecte "per oferir alternatives d'oci i per lluitar contra la desocupació i l'exclusió de la classe treballadora del sistema educatiu".

Professors voluntaris tornaran a impartir a les vesprades, de forma gratuïta, classes d'idiomes i de reforç escolar. Este projecte també té un vessant cultural, que este any es consolida amb el grup de teatre obrer que va formar el curs anterior i amb les classes de balls llatins i de saló, que començaran en desembre.

Com a novetat, enguany es planteja crear dins del marc de la Universitat Popular tallers feministes i un centre d'excursionisme, on mensualment s'organitzarà excursions per conéixer els tresors naturals i culturals del territori valencià.

"Davant la falta d'oportunitats, el poble s'organitza. El règim ha decidit expulsar a la classe treballadora del sistema educatiu pel camí de l'elitització, la privatització i la pujada de taxes. Els poderosos han decidit que ens volen fora. Nosaltres que volem construir amb solidaritat un nou món on l'educació i la cultura es faça a la mida de les persones", explica José Camarillas, president del Pacte i portaveu d'EU a l'Ajuntament.

Per a apuntar-se, només cal enviar un correu a pactodetrabajadores@gmail.com amb el nom de l'alumne, l'edat, l'adreça, el curs triat i un telèfon de contacte.

La Universitat Popular de Burjassot s'uneix a altres projectes de Pacto de Trabajadores com "Cap xiquet sense llibre", on l'associació subministra llibres i material escolar a col·legis i instituts públics per als alumnes sense recursos; la publicació d'una col·lecció de llibres sobre la història de Burjassot, entre els quals es troba el publicat sobre el centenari de l'edifici consistorial i un pròxim sobre el vincle de Blasco Ibáñez amb Burjassot; o "Pacte contra la fam i l'atur", on els activistes van garantir a la població productes bàsics de primera qualitat, com arròs o llentilles, a preus més baixos que els de les grans superfícies gràcies al treball conjunt entre agricultors, comerciants i treballadors.

"Des de baix, de forma igualitària, amb l'únic interés d'obrir ments i grillons, és com es construeix la vertadera unitat popular", assenyala Camarillas, que convida a tots els veïns i veïnes de Burjassot i la rodalia a participar en este espai.

Pujar