elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Policia troba una granada llista per esclatar en un bloc d'habitatges a Burjassot

La Policia troba una granada llista per esclatar en un bloc d'habitatges a Burjassot
  • Agents del TEDAX han intervingut la magrana per a la seua destrucció, ja que contenia càrrega en el seu interior i podia ser altament perillosa

Agents de la Policia Nacional han localitzat una granada de morter que es trobava en un traster d'un bloc d'habitatges de la localitat valenciana de Burjassot. Els TEDAX (Tècnics especialistes en desactivació d'explosius) han intervingut l'artefacte, que contenia càrrega al seu interior, per a la seua posterior destrucció.

Les investigacions per part de la comissaria de Burjassot van començar després de tenir coneixement dels agents de l'existència d'un anunci del que semblava ser una granada en una aplicació de compravenda. Després de comprovar que podia ser veritable i no una mera imitació, es van dur a terme les gestions oportunes per tal de localitzar-la.

Finalment, els policies van localitzar la persona que anunciava la magrana i van trobar l'artefacte en un traster situat al barri de "Els Blocs", pel que van sol·licitar el suport de l'TEDAX-NRBQ, unitat de la Policia Nacional competent per a la desactivació i manipulació d'explosius i altres substàncies perilloses.

Els agents del TEDAX van comprovar que la magrana de morter, que podria procedir de l'època de la guerra civil, encara contenia càrrega en el seu interior, de manera que podia ser altament perillosa, i la van intervenir per a la seua destrucció.

La persona que anunciava la magrana a la pàgina de compravenda va manifestar als agents que es dedicava a el buidatge d'habitatges, recollint estris inservibles que poguessin contenir i que havia obtingut l'artefacte en un d'aquests domicilis, sense poder especificar el lloc.

Pujar