elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La moció de Compromís per Burjassot per a instal·lar carregadors de baixa potència, a fase d'estudi

La moció de Compromís per Burjassot per a instal·lar carregadors de baixa potència, a fase d'estudi
  • La moció de Compromís per a millorar la mobilitat sostenible ha sigut retirada del ple, a petició de l’equip de govern socialista, per a assegurar la viabilitat tècnica de les propostes

Compromís per Burjassot va presentar al ple del mes de gener una moció que perseguia incentivar a l'ús d'una mobilitat més sostenible, en lá línia d’altres propostes presentades pel grup municipal. En aquesta ocasió es proposava la instal·lació de carregadors de baixa potència en diversos espais del municipi que permeteren a les persones usuàries de vehicles elèctrics estacionar-los al carrer mentre es procedia a la seua càrrega amb un nou sistema més eficient i que no repercutira en tota la ciutadania, sinó en cada propietari. El propòsit, xicotets gestos que promouen grans canvis.

A causa de l'interés despertat per la proposta i amb l'objectiu que aquesta arribe a bon port, des de Compromís s'ha optat per retirar-la amb l'objectiu que el vistiplau tècnic espente els socialistes locals, amb majoria absoluta en el consistori, a votar-la a favor, perquè s’assegure la realització dels acords, entre els quals, aconseguir que Burjassot compte amb un complet parc de dispositius per a la càrrega de vehicles elèctrics.

“Retirem la moció des de la responsabilitat, i perla voluntat propositiva de l'equip de govern, que ha valorat positivament el nostre pla per convertir a Burjassot en un municipi que camine cap a paràmetres de sostenibilitat en el qual el cotxe elèctric es vaja convertint cada vegada més en una opció”, explica Maria Viu, portave de Compromís per Burjassot i candidata.

Dins de la proposta del grup Compromís es demana la instal·lació generalitzada de carregadors de baixa potència en diferents ubicacions del municipi, que permeten la càrrega en el carrer, perquè no sols es puguen carregar en garatges privats. Segons el grup municipal, la mesura ‘democratitzaria l’accés al cotxe elèctric, ja que no saber on pots carregar el cotxe és un dels impediments a l’hora d’adquirir-los’.

Així doncs, Compromís per Burjassot es mantindrà vigilant perquè es continuen fent passos en el camí d'arribar a ser un municipi que treballa en polítiques dirigides a una mobilitat sostenible i ‘per a tots els públics’. 

Pujar