elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Institut Valencià de Cultura inicia el projecte didàctic Dansem

  L'Institut Valencià de Cultura continua omplint de contingut i ampliant les activitats del seu Espai La Granja a la ciutat de Burjassot, espai que s'ha reactivat aquesta temporada i que aglutinarà les activitats vinculades a la dansa i les arts del moviment de l'IVC.

  Entre les primeres activitats en marxa destaca el projecte didàctic Dansem, un programa ambiciós de sensibilització i creació de nous públics per a la dansa adreçat a professorat i alumnat d'Educació Secundària.

  L'objectiu de Dansem és reforçar i incrementar el compromís de la dansa amb l'educació i la comunitat ciutadana, així com impulsar projectes educatius i accions que permetran la transmissió dels valors de creixement individual i convivència col·lectiva que pot aportar la dansa com a art.

  D'aquesta manera, els coreògrafs Ramón Baeza i Idoya Rossi estan treballant al llarg del curs 2018/2019 amb un centenar d'alumnes de 4t de l'ESO dels IES Vicent Andrés Estellés i Comarcal de Burjassot, i el professorat respectiu, en un procés de descobriment del cos i del moviment que culminarà en una mostra del treball que es podrà veure en la clausura del Festival Dansa València 2019.

  Al llarg del procés s'involucrarà la Banda Juvenil de la Unió Musical l'Horta de Sant Marcel·lí, la qual interpretarà peces de compositors valencians ballats pels joves que hi participen el dia de la mostra.

  El projecte Dansem de l'Institut Valencià de Cultura pretén continuar creixent i arribar al màxim nombre possible d'alumnat valencià en pròximes edicions. Adreçat a centres d'ensenyament secundari, la proposta afavorirà la participació ciutadana i el coneixement de la dansa al nostre territori.

  Pujar