26 d’octubre de 2020 26/10/20

Joves Socialistes condemna un nou atac ultra a l'escultura de Vicent Andrés Estellés

Joves Socialistes condemna un nou atac ultra a l'escultura de Vicent Andrés Estellés - (foto 1)

    "Una vegada més, l'estàtua de coure del poeta valencianista Vicent Andrés Estellés, situada en la plaça Emilio Castelar de Burjassot, ha tornat a ser víctima d'un atac violent per part de la ultradreta, que aquesta vegada ha arribat a arrancar-la completament del sòl amb una agressivitat extrema".

    Joves Socialistes del País Valencià (JSPV) ha condemnat aquest nou atemptat a la figura d'un dels màxims exponents de la cultura i compromís valencianista, com és Estellés, per part de "els qui només entenen el llenguatge de l'odi i la violència, perquè estan buits d'idees", ha assenyalat Fran López, Secretari General de Joves Socialistes.

    Així mateix, López ha lamentat el "silenci còmplice" del Partit Popular i Ciutadans d'avant l'auge de l'extrema dreta, que no han condemnat aquesta nova agressió ultra i que, ha denunciat, "estan disposats a pactar amb aquells que justifiquen aquests actes violents".

    Finalment, des de Joves Socialistes se sumen a la proposta d'altres grups valencianistes d'instal·lar càmeres de vigilància per a protegir l'escultura d'Estellés, a banda de fomentar en l'escola els valors democràtics de convivència, pau i respecte a la diversitat.

    Pujar