elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Diputació fa possible la millora de la xarxa d'espais verds i parcs de Burjassot

La Diputació fa possible la millora de la xarxa d'espais verds i parcs de Burjassot

  Burjassot ha apostat per la millora de la seua xarxa d'espais verds i parcs, elements que formen part de les principals demandes de la ciutadania del municipi. D'aquesta manera, l'ajuntament ha invertit 233.117 euros de fons de la Diputació de València en diferents accions dirigides a afavorir la disponibilitat de zones d'esbarjo per al gaudi dels veïns i veïnes de la localitat.

  En paraules del president de la Diputació, Jorge Rodríguez, "aquestes xicotetes actuacions que, en el seu conjunt, milloren de forma considerable la qualitat de vida de les persones, demostren que no ens equivoquem a l'hora de confiar en la responsabilitat d'alcaldes i alcaldesses, els i les quals són qui millor coneixen les necessitats dels seus municipis".

  Per la seua banda, l'alcalde de Burjassot, Rafa García, ha valorat molt positivament els canvis realitzats per la institució provincial en el sistema de gestió de subvencions, ja que "ens permet gestionar de forma molt més eficaç perquè la inversió està directament relacionada amb la necessitat. Ha estat un gran encert el canvi i ens ajuda enormement en la nostra gestió", ha assenyalat.

  Un parc de La Granja renovat

  Un dels exemples més notables és el del parc de La Granja, en el qual s'han realitzat accions de reparació i millora dels jocs infantils i s'han introduït noves instal·lacions amb fons procedents del Pla d'Infraestructures Financerament Sostenibles (IFS). L'espai inclou una zona adaptada per a xiquets i xiquetes amb discapacitat i una altra perquè els més xicotets puguen jugar sense perill.

  "Aquestes subvencions tenen un benefici directe per als habitants d'aquesta ciutat, doncs podem destinar recursos a aquells espais que més s'usen i desbaraten, des d'edificis socials, esportius o culturals, passant pels parcs o els jocs infantils" ha assegurat Rafa García. Altres accions destacades han sigut la introducció de gronxadors adaptats i elements biosaludables en diferents zones verdes del municipi.

  Més de 127.000 euros en millora de parcs enguany

  L'Ajuntament de Burjassot invertirà enguany més de 127.000 euros en la millora de les diferents zones verdes del municipi. D'aquesta manera, el Consistori té previst destinar 45.000 euros del SOM 2017 a reparacions i noves instal·lacions de jocs infantils en parcs de tot el municipi i zones lúdiques. Així mateix, es dirigiran 40.000 euros del Fons de Cooperació Municipal a l'adquisició de dues pèrgoles-kiosco per a La Granja i zona de paelleros.

  També es destinaran 33.438 euros a la millora de parcs dins del IFS de 2017. Uns altres dels projectes consistiran en l'adequació d'itineraris saludables en el parc de La Granja i l'Eixereta i la reparació de portes del trenet del parc de La Granja, accions a les quals es destinaran un total de 8.000 euros en conjunt.

  Pujar