19 de febrer de 2020 19/2/20

EU Burjassot presenta un pla cultural amb votacions ciutadanes vinculants

EU Burjassot presenta un pla cultural amb votacions ciutadanes vinculants - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  EU Burjassot presenta un pla cultural amb votacions ciutadanes vinculants - (foto 2)

  Esquerra Unida de Burjassot ha presentat una moció per a consensuar amb la resta de forces polítiques i la ciutadania un pla que descentralitze l'oferta cultural cap a barris com Empalme, Cantereria o les 613 vivendes. A més a més, recull que els veïns i veïnes del municipi siguen els que proposen, voten i gestionen les activitats culturals a realitzar.

  "Reforçar la participació ciutadana és fonamental per a seguir aprofundint en el desenvolupament de la democràcia dels pobles. Creiem que és obligació de les institucions públiques facilitar a la ciutadania eines de participació directa en la presa de decisions, i no simplement gestionar la representació que li han donat les urnes cada quatre anys", assenyala José Camarillas, portaveu de la formació, que explica que este pla pot ser un pas més cap als pressupostos participatius.

  "La declaració universal dels drets humans reconeix el dret de qualsevol persona a participar lliurement en la vida cultural de la seua comunitat. I si bé és cert que Burjassot té una digna oferta cultural, també ho és que esta sol estar centralitzada en la Casa de la Cultura i el Tívoli, amb l'honrosa excepció de moviments associatius de caràcter privat, com les falles, per exemple".

  El pla inicial, obert a propostes de millora, planteja que estes activitats es concentren en quatre dates de l'any per a atraure visitants i dinamitzar el comerç dels barris perifèrics. "Prendre els canvis d'estació com a referència, evitant que les activitats coincidisquen amb altres festivitats, podria ser una bona opció, però açò l'han de decidir els veïns i veïnes de Burjassot", explica l'edil comunista.

  La moció, que també planteja que els pressupostos del 2018 tinguen una partida per a este pla, aclareix que les activitats hauran de cenyir-se al pressupost aportat per l'Ajuntament i a les clàusules ètiques que ha aprovat el consistori en els últims anys (protecció animal, tolerància, igualtat...).

  Pujar