elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Burjassot celebra el 9 d'Octubre amb les tradicionals calderes de arròs amb fesols i naps

Burjassot celebra el 9 d'Octubre amb les tradicionals calderes de arròs amb fesols i naps
  • Els veïns podran gaudir d'un dia de germanor en el qual també hi haurà jocs infantils i tradicionals a més de música en directe

La celebració del 9 d'octubre torna en gran a Burjassot després de dos anys en què la pandèmia ha impedit el seu desenvolupament tradicional. Per això, enguany, els veïns podran gaudir de nou d'una dels seus grans costums: les calderes de arròs amb fesols i naps tornaran a coure en la Pineda de la Casa de Cultura i es podrà degustar aquest plat tan típicament valencià. A més, hi haurà jocs infantils i tradicionals, i música per a gaudir d'aquest dia tan assenyalat.

Organitzat per la Comissió de Festes Sant Roc 2023 i comptant amb el patrocini de l'Ajuntament de Burjassot, des de la Regidoria de Festes, dirigida per Manuel Pérez Menero, la jornada festiva del 9 d'octubre començarà a les 12.00 hores en el citat espai municipal on hi haurà jocs infantils i on no faltaran tampoc els Jocs Tradicionals de l'Entitat Cultural Valenciana “El Piló” del municipi. Hi haurà també música en directe durant el menjar.

Totes les persones que es queden a menjar en la Pineda de la Casa de Cultura, on el repartiment d'arròs es realitzarà a partir de les 14.00 hores, hauran de portar plat i coberts. Com a novetat enguany, les famílies o grups de tres o més persones, hauran de portar recipients on es posaran les racions d'arròs per al seu posterior autoservei en la taula. Aquesta acció es durà a terme enguany amb l'objectiu que el repartiment de l'arròs siga més ràpid i tots els presents en la Pineda puguen degustar-lo sense tindre molta espera.

A més de comptar amb la col·laboració de “El Piló”, en la jornada també es comptarà amb la col·laboració de l'Agrupació de Falles de Burjassot, les Clavariesas de la Verge del Cap i de la Trobada, les Festes de Capità Uribarry i 613 Habitatges, l'Associació de Veïns de Maestro Lope i l'Associació Cultural Andalusa Al-Andalus 25 Burjassot.

Pujar