elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Burjassot arranca les seues festes patronals en honor a Sant Roque

Burjassot arranca les seues festes patronals en honor a Sant Roque
  • Els festejos es prolongaran fins al 16 d'agost, dia de la festivitat del Sant

MÉS FOTOS
Burjassot arranca les seues festes patronals en honor a Sant Roque - (foto 2)
Burjassot arranca les seues festes patronals en honor a Sant Roque - (foto 3)
Burjassot arranca les seues festes patronals en honor a Sant Roque - (foto 4)

Trasllats, espectacles de pirotècnia i actuacions musicals, són sol algunes de les propostes que des de la Regidoria de Festes de l'Ajuntament de Burjassot han preparat per a celebrar amb magnificència les seues Festes Patronals en honor a Sant Roque. Uns festejos que es prolongaran fins al divendres 16 d'agost, dia de la festivitat del Sant.

La Clavaria de Sant Roque 2019, amb José Parra com a Clavari Major al capdavant, ja es troba immersa en la celebració i és que des que es fera lectura del pregó divendres passat davant l'atenta mirada dels veïns el ritme d'actes no ha cessat.

A continuació et comptem algunes de les propostes que no pots perdre't, per a gaudir amb magnificència de les festes de Burjassot:

Des del dia 4 fins al 10 d'agost, totes les vesprades a les 19.30 hores tindran lloc els trasllats de Sant Roque pels carrers de Burjassot visitant les Comissions Falleres i diferents entitats festives, a més de tots els barris del municipi.

En el que a actes musicals es refereix, el primer arriba el dijous 8 d'agost (23.30 hores) amb l'actuació de l'orquestra ‘Mòdena’ que actuarà en la Plaça de l'Ajuntament. Un dia més tard, novament serà protagonista la música, en aquest cas, en la Plaça del Pouet, on tindrà lloc una gran discomóvil patrocinada també per la Clavaria que, el dissabte 10 d'agost convidarà a tota la ciutadania a gaudir de Will Monster a les 23.30 hores en la Plaça de l'Ajuntament.

La setmana de major activitat de les festes donarà començament el diumenge 11 d'agost amb la celebració del festival ‘Cinqué i tapa’ en el qual tot aquell que s'acoste podrà degustar les més riques tapes de la zona. A més, a partir de les 23.30 la música la posarà l'orquestra “L'Ànec” en una nova nit musical.

Després d'això, el dilluns 12 d'agost, tenint com a punt de trobada la Plaça de l'Ajuntament, a les 18.30 hores se celebrarà el repartiment d'orxata i hi haurà jocs infantils. I ja a la nit, a les 23.30 hores l'animació musical serà a càrrec de l'orquestra “Platí”, una actuació patrocinada per la Regidoria de Festes.

De cara al dimarts, la festa no cessarà: a les 20.30 hores en la Plaça hi haurà una degustació d'embotit, patrocinada per la Clavaria de Sant Roque 2019 i a les 23.30 hores, l'orquestra “La Metre” posarà la nota musical a la nit.

I la pólvora arribarà a Burjassot el dimecres 14 d'agost, un dia en què la Penya El Coet és protagonista també dels actes programats que començaran a les 20 hores en l'Ermita de Sant Roque amb la benedicció de les canyes, prèvia a la baixada i a la rodà infantil del Sant que, eixint de l'Ermita, arribarà fins a la Parròquia de San Miguel. Ja a mitjanit serà l'inici de les Exhibicions de Pirotècnia, tenint com primer punt de tret el camp de futbol de les 613 habitatges on dispararà la Pirotècnia Tamarit. Sobre les 00.45 hores serà el segon dels trets de la nit, en aquest cas en l'aparcament de les Palmeres i a càrrec de Pirotècnia Mediterrània.

Després dels dos trets, tindrà lloc la Gran Coetà, a càrrec de la Penya el Coet en el cohetódromo situat en els voltants del Centre d'Especialitats del municipi. En acabar, hi haurà una *discomóvil al carrer Verge del Cap, al costat del citat Centre. Però la programació contínua i el ritme no pare.

El dijous 15 d'agost se celebrarà la festivitat de la Verge de l'Asunción que s'iniciarà a les 12 hores amb la Missa Major en el seu honor a l'Església de San Miguel. Després d'això, a les 20 hores, es realitzarà el volteig de les campanes i el tret de les 21 salves en honor a Sant Roque, que precediran a la processó en honor a la Verge, que discorrerà pel seu recorregut habitual i a la qual acompanyaran els músics de l'Agrupació Musical Les Sitges. El dia finalitzarà a les 23.30 hores en la Plaça de l'Ajuntament on tindrà lloc el Gran Musical “Acrobat Danse” que donarà pas, a una gran macrodiscomóvil.

La festivitat de Sant Roque

El dia gran de les festes serà, com no pot ser d'una altra manera, la festivitat de Sant Roque el dia 16 d'agost, el qual començarà a les huit del matí amb el tret d'un ram de focs artificials en la Plaça de l'Ajuntament. A les 11.30 hores els Clavaris es concentraran en la mateixa Plaza per a dirigir-se després a la Parròquia de San Miguel on tindrà lloc la Missa Major en honor al sant patró, que serà a les 12 hores.

Una vegada finalitzada la mateixa, sobre les 13.30 hores, està prevista la tradicional visita a la Llar Sequera i a les 14 hores tindrà lloc el lliurament de premis de l'Exhibició de Pirotècnia en el Saló de Plens de l'Ajuntament. Així, a les 14.30h hi haurà una gran mascletà al carrer Pintor Goya, patrocinada per la Regidoria de Festes.

Els actes de la vesprada començaran a les 19.30 hores novament amb la concentració dels Clavaris en la Plaça de l'Ajuntament per a tornar a dirigir-se a San Miguel Arcàngel i des d'allí, començarà, sobre les 20 hores, la processó en honor a Sant Roque, que seguirà el seu itinerari habitual i comptarà també amb la música de l'Agrupació Musical Les Sitges.

Arribant a les últimes hores del dia, a les 23.30 hores tindrà lloc la tradicional pujà i rodà de Sant Roque, declarada en 2014 Festa d'Interés Turístic de la Comunitat Valenciana. I per a tancar amb magnificència els més de 15 dies de festa, Burjassot ha preparat un gran castell de focs artificials i la Cordà tradicional que posarà el fermall final a les quals segur seran unes grans festes.

Pujar