1 d’octubre de 2020 1/10/20

Briones: 'Les dades de l'atur d'agost reflecteixen la fi de la campanya estival'

  La conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha valorat hui les dades d'atur d'agost fets públics pel Ministeri de Treball. Així, la directora general d'Ocupació i Formació, Rocío Briones, ha explicat que l'increment de l'atur registrat aquest mes "obeeix al comportament habitual del mercat de treball d'aquest mes, estacional i cíclic".

  L'atur en la nostra Comunitat ha augmentat a l'agost en 6.451 persones i se situa en 437.569 aturats, un increment que s'ha produït en totes les regions de manera generalitzada. Sense tenir en compte l´estacionalitat d'aquest mes l'atur hauria augmentat en 4.507 persones.

  Briones ha destacat que, en termes interanuals s'ha produït una reducció de la desocupació sensiblement major que a Espanya (del -9,12%) i l'afiliació ha augmenta en un 3,71% (60.684 afiliats més), quasi 7 desenes per damunt del registre nacional (3,02%) el que confirma "la lleugera recuperació del mercat de treball en la nostra Comunitat".

  En aquest sentit ha posat l'accent que des del Consell seguiran "impulsant polítiques integrals que recolzen i incentiven a les empreses a crear ocupació de qualitat".

  D'altra banda, la responsable del Servef ha mostrat ressaltat que l'atur ha disminuït aquest mes entre els joves un 1,28%, un col·lectiu que ha patit especialment la crisi econòmica. Així, ha destacat les polítiques engegades pel Consell per a incentivar la contractació de joves com AvalemJoves que subvenciona fins a 9.000 euros a les empreses que contracten de manera indefinida als joves de menys de 30 anys.

  Pujar