5 de desembre de 2020 5/12/20

El Botànic II és possible, el bloc d'esquerres suma 51 escons

El Botànic II és possible, el bloc d'esquerres suma 51 escons - (foto 1)

    La nit electoral autonòmica en la Comunitat comença a prendre forma amb quasi el 74% dels vots escrutats, que reflecteixen un possible pacte del bloc d'esquerres amb el PSPV al capdavant (27) i un pacte amb Compromís (16) i Unides Podem (8). Aquesta suma aconseguiria que en la Comunitat Valenciana es reeditarà el pacte del Botànic, deixant en l'aire quals serien les condicions d'aquesta nova unió.

    Segons les dades conegudes en aquests moments, la força més votada en la Comunitat seria el PSPV amb un 24,24% dels vots seguida del Partit Popular que aconsegueix en aquesta cita electoral el suport del 18,98% dels votants valencians. Com a tercera força política, sorprén Ciutadans amb Toni Cantó al capdavant qui en el seu primer salt a la política autonòmica aconsegueix 18 escons i un 17,25% dels vots.

    Per part dels blocs d'esquerres, Compromís perd força respecte als anteriors comicis aconseguint solament 16 escons – en les anteriors van aconseguir 19 – i un total de 320.496 vots. Unides Podem es queda amb el 74% dels vots escrutats amb 8 diputats en les Corts Valencianes, per darrere de Vox que entra amb força a la política valenciana i aconseguiria 10 diputats en el parlament valencià.

    En les últimes setmanes de campanya, també s'ha posat sobre la taula la possibilitat de crear un pacte del bloc de dretes compost pel Partit Popular, Ciutadans i Vox. Segons les dades actuals de l'escrutini de les urnes aquest pacte es quedaria fluix, encara que no amb molta distància respecte al Botànic II, amb una suma d'escons de 48. 

    Pujar