9 de març de 2021 9/3/21

Les ‘xerrades a la fresca’ de Bocairent tracten d’esport, folklore i medi ambient

Les ‘xerrades a la fresca’ de Bocairent tracten d’esport, folklore i medi ambient - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Les ‘xerrades a la fresca’ de Bocairent tracten d’esport, folklore i medi ambient - (foto 2)
  Les ‘xerrades a la fresca’ de Bocairent tracten d’esport, folklore i medi ambient - (foto 3)

  La placeta de Sant Vicent, en ple cor del barri medieval de Bocairent, acollirà un any més el cicle de 'xerrades a la fresca' promogut per l'Àrea Cultural i Juvenil del consistori de la Vall d'Albaida en el marc de la programació estiuenca 'Refresca't amb la Cultura'. Aquesta nova edició es desenvoluparà diàriament del 15 al 17 d'agost a les 20.00 h, amb un sopar posterior per a qui ho desitge.

  Saúl Aís Reig obrirà les al·locucions amb la seua mirada sobre el futbol com a àrbitre de la 2a divisió de la lliga espanyola durant les dos últimes campanyes en les quals ha dirigit 42 encontres. Per la seua banda, dimecres serà torn per a l'investigador Vicent Ferrandis Mas qui analitzarà la indumentària valenciana mitjançant un recorregut històric 'pel vestit nacional dels valencians' a partir d'una llarga tasca de recerca plasmada en diversos espais com els blocs 'Filandis' o 'Diccionari d'indumentària'.

  Finalment, la cita de dijous abastarà l'aprofitament dels residus amb una atenció especial al foment de l'agrocompostatge i de la biomassa. Sergi Pérez, gerent del Consorci V5, introduirà la qüestió i explicarà les línies de treball empreses per l'organisme mentre que Alfons Domínguez, tècnic del Servei de Producció ecològica, Innovació i Tecnologia de la Conselleria d'Agricultura, Medi ambient, Canvi climàtic i Desenvolupament rural, se centrarà en l'aprofitament de la matèria orgànica al camp i en jardineria; per últim, Carles Fermí Jareño, enginyer forestal municipal, tractarà les possibilitats energètiques de les restes forestals.

  Xavier Molina, regidor de Cultura, destaca la diversitat i l'interés dels temes tractats "amb una visió poc habitual del món de l'esport, un repàs per un dels aspectes més importants del folklore valencià com és la indumentària i una visió de present i de futur per millorar el medi ambient amb unes eines ja utilitzades en el passat". Per això, Molina espera "que un edició més el públic done suport a la iniciativa i als ponents amb la seua presència en un marc immillorable per a passar les vesprades d'estiu".

  Pujar