Castellano

“Terres de cinema” viatja fins a Bocairent

“Terres de cinema” viatja fins a Bocairent
  • El programa dedica la nit a la pel·lícula “Nacidas para sufrir”

MÉS FOTOS
“Terres de cinema” viatja fins a Bocairent - (foto 2)

Aquest divendres, a les 21.45h, À Punt Mèdia estrena un nou capítol de la sèrie documental “Terres de cinema”. En esta segona entrega, s’ha triat la pel·lícula “Nacidas para sufrir”, del director alacantí Miguel Albaladejo, que es va rodar a Bocairent l’any 2008.

L’equip de la sèrie viatja fins a esta localitat de La Vall d’Albaida per recordar amb els veïns i veïnes el rodatge de la pel·lícula i reflexionar sobre els temes del film, des del tractament de la tercera edat en el cinema al matrimoni homosexual i la visibilitat lèsbica en entorns rurals.

En la gravació del capítol han participat extres de la pel·lícula, el mateix director Miguel Albaladejo així com diferents experts que contextualitzen el film des de diferents vessants. Després del capítol, s’emetrà la pel·lícula completa.

Terres de cinema

La sèrie es compon de 13 capítols produïts per l’Andana Audiovisual i dirigits per Fran Ruvira. Es tracta d’un mosaic d’històries i el seu reflex en el cinema per intentar comprovar com el cinema deixa petjada en les persones i els espais, i és capaç de crear històries davant i darrere de la pantalla. Cada capítol servirà per a establir una mirada sociològica de com hem aprés del cinema i la seua relació amb la realitat a través del testimoni d’experts.

El cinema es converteix en una excusa per buscar els referents reals o el reflex dels personatges de ficció i tractar d’una forma transversal alguns temes com la despoblació rural, l’urbanisme salvatge, la diversitat sexual…

Cineastes internacionals, nacionals i de casa han trobat en les nostres terres una gran varietat de localitzacions per contar les seues històries. És per això, que aquest projecte pretén reflexionar sobre la relació cinema/territori com a suport socioeconòmic, desenvolupament territorial, cultural, turístic i de sostenibilitat. Es un format que busca reafirmar l’espai simbòlic del cinema i els nostres recursos dins del sector audiovisual i la cultura valenciana.

En definitiva, és una sèrie situada en la frontera entre la ficció i el documental per trobar històries curioses, emocionants i divulgatives, enfrontant la ficció del cinema amb els protagonistes i territoris reals.

Pujar