Castellano

Les ‘paraules pintades’ de Bocairent reben el primer premi de ‘Ciutat lectora’

Les ‘paraules pintades’ de Bocairent reben el primer premi de ‘Ciutat lectora’

    Una iniciativa multidisciplinària vinculada a 'Paraules pintades' promoguda pel Consell de lectura de Bocairent va rebre dissabte passat, 20 d'octubre, el primer premi 'Ciutat lectora' destinat a reconèixer accions que indueixen a l'hàbit lector. El guardó, dotat amb 750 euros, va estar compartit amb l'activitat 'El Puig recomana. Un llibre' de la població de l'Horta Nord. En segona posició van rebre 500 euros els projectes impulsats per Utiel i per Marines.

    El lliurament va tenir lloc al Puig durant la primera trobada de localitats integrades en el Consell de ciutats lectores promoguda per la fundació Full. D'aquesta forma, es reconeix el programa d'activitats de motivació a la lectura que es durà a terme en el 2019 al voltant de la mostra 'Paraules pintades' que cada abril des del 2015 ompli els balcons del centre històric de Bocairent d'obres creades pels membres d'Art-92; així, l'edició pròxima comptarà amb una sèrie d'accions complementàries organitzades pels agents que integren el Consell municipal de la lectura.

    Aquest òrgan està constituït pels centres educatius d'infantil, primària i secundària; biblioteca; associacions; llibreries, i centre d'informació juvenil. L'objectiu, després d'una primera fase de diagnòstic, és implementar un programa de foment lector de dimensió municipal per a convertir Bocairent en una ciutat lectora.

    Pujar