23 de novembre de 2020 23/11/20

Bocairent transforma una zona degradada del barri medieval en un mirador a les Covetes dels moros

Bocairent transforma una zona degradada del barri medieval en un mirador a les Covetes dels moros - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Bocairent transforma una zona degradada del barri medieval en un mirador a les Covetes dels moros - (foto 2)
  Bocairent transforma una zona degradada del barri medieval en un mirador a les Covetes dels moros - (foto 3)
  Bocairent transforma una zona degradada del barri medieval en un mirador a les Covetes dels moros - (foto 4)

  L’Ajuntament de Bocairent acaba d’habilitar un mirador a les Covetes dels moros i a la serra de Mariola en el carrer de Sant Joan del barri medieval gràcies a una inversió de 63.758 euros. L’actuació està sufragada en un 60% (38.254,80 euros) per la Generalitat a través de Turisme Comunitat Valenciana i el 40% restant (25.503,20 euros) per la Diputació de València mitjançant el Pla d’inversions financerament sostenibles del 2018.

  D’aquesta forma, una àrea degradada de 138,50 m2 “s’ha transformat en un espai al servei del veïnat i de les persones que ens visiten que a partir d’ara tenen en aquest punt una ubicació excepcional per a contemplar les vistes que ens ofereix el nostre entorn”, en paraules de l’alcalde Josep-Vicent Ferre. De fet, el projecte s’emmarca “en la recuperació integral d’aquest sector del barri medieval per part del consistori que va començar en el 2017 amb la millora del paviment d’un tram del carrer i amb la demolició i reconstrucció, encara no finalitzada, d’un conjunt de vivendes de la zona”, segons el primer edil.

  L’adequació del mirador va consistir en la neteja de tota la brutícia que acumulava la parcel·la a més dels treballs d’anivellament necessaris per a garantir l’accessibilitat amb l’habilitació de rampes. Posteriorment, la pavimentació amb pedra i la construcció d’un mur perimetral coronat una barana de forja delimiten l’àmbit de l’actuació que s’arrodoneix amb la instal·lació d’elements d’enllumenat (una farola i punts colgats en el sòl), de quatre bancs i d’una paperera.

  Amb aquesta intervenció, l’Ajuntament “materialitza una proposta contemplada en el Pla especial de protecció i de reforma interior del barri medieval del 1993”, com indica el regidor de l’Àrea d’Espais públics i naturals, José M. Beneyto. El responsable municipal destaca també com aquesta iniciativa “forma part de les línies de treball que està desenvolupant la comissió integrada pel veïnat i pels representants polítics de cara a millorar les condicions d’habitabilitat del nucli històric de Bocairent”.

   

  Pujar