23 d’octubre de 2020 23/10/20

Bocairent sol·licita un pla de regeneració del barri medieval amb més de 617.000 euros d’inversió

Bocairent sol·licita un pla de regeneració del barri medieval amb més de 617.000 euros d’inversió - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Bocairent sol·licita un pla de regeneració del barri medieval amb més de 617.000 euros d’inversió - (foto 2)

  L’Ajuntament de Bocairent acaba de demanar a la Conselleria d’Habitatge, Obres públiques i Vertebració del territori un pla de regeneració i rehabilitació urbana (ARRUr) per a dur a terme una inversió en el barri medieval de 617.223,40 euros. La suma d’esforços entre el consistori i el veïnat ha permès “preparar en un breu termini de temps una sol·licitud ben treballada des del punt de vista tècnic però també social per tal d’optar a ser-hi un dels municipis beneficiats de la convocatòria emmarcada en el Pla estatal de vivenda 2018-2021 i poder-hi desenvolupar accions de millora de les condicions habitacionals i de reurbanització de la zona”, en paraules del regidor de l’Àrea d’Espais públics i naturals, José M. Beneyto.

  De fet, els dotze propietaris adherits a la proposta acometran obres de rehabilitació d’immobles per valor de 579.223,40 euros dels quals aportaran un 61,67% amb fons propis el que constata, en paraules de Beneyto, “la implicació del veïnat en millorar les seues condicions de vida amb intervencions molt ambicioses que superen, fins i tot, els requisits del pla”. El responsable municipal infereix que aquesta circumstància està incentivada també “per l’acció de govern desenvolupada els darrers anys que serveix d’estímul a l’hora d’invertir en el barri medieval de Bocairent tant pel veïnat com per altres persones que persegueix establir activitats comercials o segones residències”.

  D’aquesta forma, les mesures implantades (ajudes a la reforma de cases i a la tramitació de l’informe d’avaluació de l’edifici, el sistema de regulació de trànsit o la instal·lació de baranes que potencien l’accessibilitat) així com les línies de treball enllestides per als pròxims mesos (nova recollida de fem porta a porta amb més prestacions i menys molèsties o el pla d’emergències sanitàries) “esdevenen en un atractiu per revitalitzar la zona per a que, a més de ser-hi un bé d’interés cultural d’innegable atractiu patrimonial i turístic, siga també un pol on residir amb les màximes comoditats possibles”, com exposa el regidor de l’Àrea d’Espais públics i naturals.

  Addicionalment, la sol·licitud inclou 12.000 euros per a despeses de gestió i 26.000 euros per a tasques de reurbanització destinades a facilitar el trànsit de vianants i a adequar equipaments públics. Per a executar el projecte, a la contribució del veïnat (un 57,88%) se li sumaria, en cas de concessió de la subvenció, 178.400 euros del Ministeri de Foment i 36.000 euros de la Generalitat Valenciana. Així mateix, l’Ajuntament de Bocairent es compromet a sumar-hi 45.600 euros per a arrodonir “un projecte que seguisca posant en valor els 54.200 metres quadrats protegits del nostre nucli urbà i materialitze reformes en façanes i cobertes i millore l’accessibilitat i l’eficiència energètica del parc immobiliari del barri medieval”, com conclou l’alcalde de Bocairent, Josep-Vicent Ferre.

  Pujar