20 de setembre de 2020 20/9/20

Bocairent programa huit activitats en el marc del Dia internacional de la biblioteca

Bocairent programa huit activitats en el marc del Dia internacional de la biblioteca - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Bocairent programa huit activitats en el marc del Dia internacional de la biblioteca - (foto 2)

  Amb motiu del Dia internacional de la biblioteca, el 24 d'octubre, Bocairent ha preparat una completa programació amb huit activitats que s'estendran al llarg de tota la setmana amb inici aquest dissabte, dia 21, quan un taller infantil (d'11.00 a 12.30 h) servirà per a decorar les instal·lacions de l'agència de lectura local. Els més menuts també seran els protagonistes dilluns (18.00 h) amb l'actuació de la rondallaire Ana Canet i els seus 'Contes de bressol'.

  La commemoració pretén "posar en valor la biblioteca pública en el seu conjunt com a eina fonamental de dinamització lectora en l'àmbit local", en paraules del regidor de Cultura, Xavier Molina, "tant des del punt de vista del seu fons bibliogràfic com des de les iniciatives impulsades al llarg de l'any per a atraure nous públics cap a l'hàbit lector". A més, en aquesta ocasió posarà el marc a la presentació (divendres a les 19.30 h) d'una nova publicació local 'Això era i no era un lleó. Antologia de relats inspirats en la figura del lleó ibèric de Bocairent' arran dels textos recollits amb motiu de la presència de l'escultura al Museu arqueològic municipal Vicent Casanova l'any passat.

  L'efemèride permetrà conèixer l'eslògan per al foment de la lectura que acompanyarà les diferents activitats del servei durant la campanya pròxima mitjançant la votació dels lemes presentats a concurs; igualment, del 23 al 27 d'octubre també es podran votar els escrits del primer certamen de microrelats. El lliurament del premis a les propostes guanyadores així com un reconeixement a les persones més lectores de la biblioteca de Bocairent conformaran l'acte de cloenda de dissabte 28.

  Abans, però, hi haurà temps per a una tertúlia entorn al llibre '30 mujeres fascinantes de la historia de Valencia' amb la presència de les autores (dimarts a les 19.00 h) i a un taller de creació literària de contes a càrrec de Clarió Recursos ludicoeducatius per a l'alumnat de 3r d'ESO de l'institut (dimecres de 13.00 a 15.00 h). A més, la celebració del Dia internacional de la biblioteca a Bocairent té un caràcter solidari amb un intercanvi d'aliments per llibres a benefici de la secció local de Càrites parroquial (dijous de 17.00 a 20.00 h).

  Pujar