Castellano

Bocairent posa en marxa un nou cens caní per microxip i patró d'ADN

Bocairent posa en marxa un nou cens caní per microxip i patró d'ADN
  • El període inicial d'inscripció comprén del 15 de març al 31 de maig

MÉS FOTOS
Bocairent posa en marxa un nou cens caní per microxip i patró d'ADN - (foto 2)

Des d'aquest dimecres, 15 de març, Bocairent posa en marxa un nou registre censal caní per a tenir-hi identificats tots els gossos de la població mitjançant microxip homologat i patró d'ADN. D'aquesta forma, l'Ajuntament materialitza els canvis introduïts en l'ordenança de convivència ciutadana aprovats per unanimitat en la sessió plenària de l'1 de desembre i després del període d'exposició pública sense rebre cap al·legació.

La nova eina pretén poder identificar els propietaris dels animals en cas d'abandonament o de pèrdua així com a l'hora de recollir defecacions en espais públics. De fet, la mesura afecta a tots els gossos del terme municipal inclosos aquells que residisquen temporalment de forma obligatòria ja que l'incompliment d'aquesta norma està considerat com una falta greu amb multa mensual a partir de 120,01 euros fins la formalització de la inscripció; no obstant això, l'ordenança preveu la retirada de l'última sanció imposada en el moment de completar el registre.

L'Ajuntament de Bocairent assumirà un 17,35% del cost de la inscripció mentre que la part restant (25 euros) correrà a càrrec del propietari; en canvi, el consistori sufragarà íntegrament el registre d'aquells exemplars adoptats en associacions i en entitats protectores dels drets dels animals. El procediment es durà a terme en un dels centres veterinaris locals i finalitzarà en les oficines municipals amb el lliurament d'una xapa identificativa dins del període comprés entre aquest 15 de març i el 31 de maig pròxim. Posteriorment, hi haurà tres mesos per a la inscripció dels cadells i 30 dies en el cas d'adopcions i d'adquisicions.

Pujar