Castellano

Bocairent impulsa unes festes de Moros i cristians més sostenibles

Bocairent impulsa unes festes de Moros i cristians més sostenibles
  MÉS FOTOS
  Bocairent impulsa unes festes de Moros i cristians més sostenibles - (foto 2)

  L’Ajuntament de Bocairent aposta per unes festes de Moros i cristians cada vegada més sostenibles. Per això, les celebracions que arranquen aquest divendres, 1 de febrer, comptaran amb dues iniciatives encaminades “a afavorir la recollida selectiva del vidre per al seu reciclatge posterior i a reduir el volum de residus generats mitjançant la reutilització de gots”, segons el regidor de l’Àrea d’Espais públics i naturals, José M. Beneyto.

  Així, el consistori junt a Ecovidrio i l’Associació de festes a sant Blai durà a terme la tercera edició de la campanya ‘La reconquesta del vidre’ encaminada a incentivar la conscienciació del reciclatge d’envasos de vidre durant els Moros i cristians. Per a d’això, cada filà rebrà un cubell amb rodes per a la recollida separada en el maset i es col·locaran contenidors retolats amb la imatge de la iniciativa en punts pròxims. Igualment, els quatre dies de les celebracions comptaran amb la presència d’educadores ambientals per a reforçar la informació a les persones festeres i a la resta del veïnat.

  La proposta va aconseguir augmentar el reciclatge de vidre en un 87,5% en el 2018 respecte a l’any anterior per a ascendir a 7,5 les tones recollides, el que suposa 3,3 quilograms per fester. A més, la filà de Contrabandistes va rebre un lot de productes per la seua implicació en ‘La reconquesta del vidre’.

  Paral·lelament, el restaurant el Ravalet i el bar Solbes es van adherir a la proposta de l’Ajuntament de Bocairent de comptar durant els dies festius amb els gots reutilitzables proporcionats pel Consorci de residus V5 amb la intenció de reduir la generació de fem. D’aquesta forma, les persones que aposten per una major sostenibilitat dipositaran una fiança d’un euro per a comptar amb un envàs que podran emprar reiteradament i després retornar-lo a l’establiment i recuperar el dipòsit efectuat prèviament.

  Pujar