28 de novembre de 2020 28/11/20

Bocairent habilita una ruta saludable en les proximitats del nucli urbà

Bocairent habilita una ruta saludable en les proximitats del nucli urbà - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Bocairent habilita una ruta saludable en les proximitats del nucli urbà - (foto 2)
  Bocairent habilita una ruta saludable en les proximitats del nucli urbà - (foto 3)
  Bocairent habilita una ruta saludable en les proximitats del nucli urbà - (foto 4)

  L’alta confluència de vianants i de trànsit rodat pel camí de la Canaleta de Bocairent compta ja amb nous elements de seguretat arran de la iniciativa de ruta saludable materialitzada per l’Ajuntament gràcies a la inversió de 56.663,88 euros. L’actuació va ser la més votada en el procés de participació pública engegat per a determinar els projectes a executar amb el Pla d’inversions financerament sostenibles de la Diputació de València i forma part de les mesures contemplades en el Pla municipal de mobilitat sostenible.

  En concret, els treballs finalitzats aquest dimarts, 31 d’octubre, van permetre habilitar una vorera al llarg de 215,45 m des de l’existent en la font de la Canaleta així com la infraestructura necessària per a reconduir les aigües pluvials mitjançant una canonada soterrada de 250 mm de diàmetre i una conducció aèria en forma de mitja canya en la zona adjacent de ribes i de bancals. A més, la col·locació d’un baden permetrà reduir la velocitat dels vehicles en una localització amb dos corbes pronunciades i pacificar d’aquesta forma la circulació.

  El projecte va permetre actuar en altres punts del recorregut com són els desbrossaments dels laterals dels camins afectats o la instal·lació de sengles baranes en els límits del pont del mas de Giner. Igualment, en l’entorn del mas de la Frontera es va crear una àrea amb quatre elements per a la realització d’exercicis saludables que complementen els existents prèviament en els parcs de la Derrota i de Pius XII, punts d’inici i d’acabament del traçat.

  Pujar