29 d’octubre de 2020 29/10/20

Bocairent elimina barreres arquitectòniques en el carrer de les Germanies

Bocairent elimina barreres arquitectòniques en el carrer de les Germanies - (foto 1)
  • L’habilitació d’una rampa en ziga-zaga permet el pas de persones amb mobilitat reduïda i de carrets de nadons i compra

MÉS FOTOS
Bocairent elimina barreres arquitectòniques en el carrer de les Germanies - (foto 2)

L’Ajuntament de Bocairent acaba d’habilitar una rampa en el carrer de les Germanies que elimina les barreres arquitectòniques que les escales anteriors suposaven per a superar un desnivell de 2 m 40 cm. D’aquesta forma, el trànsit de persones amb mobilitat reduïda o dotades de carrets de nadons o de compra tenen al seu abast un nou accés en ziga-zaga amb replanells amplis per a connectar aquest vial amb Batalla de Lepant, un dels principals eixos del nucli urbà; addicionalment, la solució adoptada també manté una zona d’esglaons de circulació més ràpida.

L’habilitació de murs de formigó armat i l’ús de formigó imprés per al revestiment asseguren la perdurabilitat de la infraestructura al mateix temps que li confereixen al sòl d’una textura antirelliscant. Al seu torn, la instal·lació de baranes i de passamans d’acer galvanitzat contribueixen a la comoditat del seu ús per part dels vianants.

A més, el projecte contemplava la col·locació de tres jardineres i de dos bancs que doten el conjunt “d’un atractiu per al veïnat i per als usuaris dels serveis de la zona”, en paraules de l’alcalde Xavier Molina, “al mateix temps que donem resposta a la demanda ciutadana d’afavorir l’eliminació de barreres arquitectòniques pròpies d’un nucli urbà amb una orografia tan complexa com la de Bocairent”. En total, l’àrea intervinguda supera els 60 m2 i la inversió realitzada ascendeix a 32.655,43 euros, assumits a parts iguals entre la Diputació de València i l’Ajuntament de Bocairent. No obstant això, el consistori va formalitzar una sol·licitud d’ajuda a l’Institut per a la diversificació energètica (IDAE) del Ministeri per a la Transició ecològica, encara no resolta, ja que la actuació forma part de les mesures contemplades en el Pla local de mobilitat sostenible.

Pujar