14 de novembre de 2019 14/11/19

Bocairent elimina barreres arquitectòniques en el carrer de les Germanies

Bocairent elimina barreres arquitectòniques en el carrer de les Germanies - (foto 1)
  • L’habilitació d’una rampa en ziga-zaga permet el pas de persones amb mobilitat reduïda i de carrets de nadons i compra

MÉS FOTOS
Bocairent elimina barreres arquitectòniques en el carrer de les Germanies - (foto 2)

L’Ajuntament de Bocairent acaba d’habilitar una rampa en el carrer de les Germanies que elimina les barreres arquitectòniques que les escales anteriors suposaven per a superar un desnivell de 2 m 40 cm. D’aquesta forma, el trànsit de persones amb mobilitat reduïda o dotades de carrets de nadons o de compra tenen al seu abast un nou accés en ziga-zaga amb replanells amplis per a connectar aquest vial amb Batalla de Lepant, un dels principals eixos del nucli urbà; addicionalment, la solució adoptada també manté una zona d’esglaons de circulació més ràpida.

L’habilitació de murs de formigó armat i l’ús de formigó imprés per al revestiment asseguren la perdurabilitat de la infraestructura al mateix temps que li confereixen al sòl d’una textura antirelliscant. Al seu torn, la instal·lació de baranes i de passamans d’acer galvanitzat contribueixen a la comoditat del seu ús per part dels vianants.

A més, el projecte contemplava la col·locació de tres jardineres i de dos bancs que doten el conjunt “d’un atractiu per al veïnat i per als usuaris dels serveis de la zona”, en paraules de l’alcalde Xavier Molina, “al mateix temps que donem resposta a la demanda ciutadana d’afavorir l’eliminació de barreres arquitectòniques pròpies d’un nucli urbà amb una orografia tan complexa com la de Bocairent”. En total, l’àrea intervinguda supera els 60 m2 i la inversió realitzada ascendeix a 32.655,43 euros, assumits a parts iguals entre la Diputació de València i l’Ajuntament de Bocairent. No obstant això, el consistori va formalitzar una sol·licitud d’ajuda a l’Institut per a la diversificació energètica (IDAE) del Ministeri per a la Transició ecològica, encara no resolta, ja que la actuació forma part de les mesures contemplades en el Pla local de mobilitat sostenible.

ocultar
Bocairent elimina barreres arquitectòniques en el carrer de les Germanies
Pujar