18 de setembre de 2020 18/9/20

Bocairent edita un llibre amb sis relats entorn al lleó ibèric

Bocairent edita un llibre amb sis relats entorn al lleó ibèric - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Bocairent edita un llibre amb sis relats entorn al lleó ibèric - (foto 2)

  La Regidoria de Cultura de Bocairent va presentar aquest dissabte passat, 4 de novembre, el llibre ‘Això era i no era un lleó’ que recull una antologia de sis relats inspirats en la figura del lleó ibèric trobat en la localitat a finals del segle XIX. L’acte, celebrat a la sala Joan de Joanes davant un centenar de persones, va comptar amb la participació de les cinc autories d’una publicació que va ser maquetada i il·lustrada pel dissenyador local Vicent Ramon Pascual.

  Així, Carles Nájar Francés, Francisca de Paula Adelaida Doménech Beneyto, Josep Villarrubia Juan, Paco Blasco Vañó i Vicent Satorres Calabuig van donar a conèixer els motius pels quals havien concorregut a la crida feta per l’Ajuntament de Bocairent arran de l’estada de l’escultura del segle IV aC al Museu arqueològic municipal Vicent Casanova l’any anterior. Igualment, els cinc escriptors van esbossar una síntesi de cadascun dels seus relats.

  El llibre consta de 62 pàgines i serveix per obrir una segona col·lecció de publicacions municipals; així, ‘Lletres a l’ombra de Mariola’ té amb un caràcter literari mentre que ‘Estudis locals’ seguirà dedicada a assajos històrics i científics. ‘Això era i no era un lleó’ compta amb una tirada de 1.000 exemplars i a més dels presents a l’acte de presentació, serà lliurat gratuïtament a cada escolar de Bocairent a partir de tercer de Primària.

   

   

  Pujar