23 d’octubre de 2019 23/10/19

Bocairent dedica al sociòleg Damià Mollà el sisé volum de la col·lecció d’Estudis locals

Bocairent dedica al sociòleg Damià Mollà el sisé volum de la col·lecció d’Estudis locals - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Bocairent dedica al sociòleg Damià Mollà el sisé volum de la col·lecció d’Estudis locals - (foto 2)
  Bocairent dedica al sociòleg Damià Mollà el sisé volum de la col·lecció d’Estudis locals - (foto 3)
  Bocairent dedica al sociòleg Damià Mollà el sisé volum de la col·lecció d’Estudis locals - (foto 4)

  Difondre què va aportar com a home, què va transmetre com a mestre i quina és la seua concepció de la nació i del país. Aquest triple objectiu persegueix la publicació del llibre dedicat al sociòleg Damià Mollà i Beneyto per l’Ajuntament de Bocairent dins de la col·lecció ‘Estudis locals’. La presentació tindrà lloc a la sala Joan de Joanes aquest dijous, 12 de juliol, a les 20.00 h.

  El volum, amb un eminent caràcter divulgatiu, tracta d’homenatjar en el primer aniversari de la seua mort el 3 de juliol del 2017 “al professor universitari i investigador reconegut” però també “al bocairentí i al ciutadà compromés amb el país i la seua gent”, com destaca l’alcalde Josep-Vicent Ferre. Mollà ja va comptar amb altres reconeixements en el 2011 quan el 26 de març va ser inaugurada la sala de la biblioteca pública municipal que acull el llegat que va regalar a la localitat; igualment, mesos més tard va rebre el premi 9 d’Octubre concedit per les associacions i per les entitats culturals de Bocairent.

  La publicació constitueix una miscel·lània àmplia sobre Damià Mollà a partir de diversos articles que recullen aspectes de la seua vida i de la seua obra. Així, una primera part composta per tres capítol arranca amb dos aproximacions biogràfiques; a continuació, una entrevista publicada en el 2003 i un discurs serviran per conèixer les ‘paraules vives’ del sociòleg mentre que el tercer apartat recull les visions personals d’autors com Eduard Mira publicades arran de la mort de Mollà.

  La segona meitat del volum està integrada per textos propis del mestre amb la intenció “d’il·lustrar els centres d’interés més destacats de la reflexió de Damià”, com recull el pròleg del primer edil. Els dos primers articles tenen un caire més sociològic; tot seguit, és el nacionalisme el que centra la temàtica. Per últim, els tres darrers escrits tenen un component més local dedicats, per una banda, a l’industrialisme a Bocairent, i, per una altra, amb la transcripció de les paraules que Mollà va pronunciar durant l’obertura de la sala que porta el seu nom a la biblioteca pública municipal.

  ocultar
  Bocairent dedica al sociòleg Damià Mollà el sisé volum de la col·lecció d’Estudis locals
  Pujar