20 de gener de 2021 20/1/21

Bocairent bonifica l’impost de circulació als vehicles elèctrics i híbrids

Bocairent bonifica l’impost de circulació als vehicles elèctrics i híbrids - (foto 1)

    Els vehicles elèctrics i híbrids de Bocairent tindran bonificat l'impost de circulació a partir del 2018 tal i com va aprovar per unanimitat el Ple de l'Ajuntament en la sessió ordinària de dijous passat, 28 de setembre. Així, els primers obtindran el màxim descompte permés per llei a l'arribar-hi al 75% mentre que els de doble tecnologia comptaran amb una reducció del 50%. Paral·lelament, el consistori "està treballant en altres propostes del foment dels vehicles menys contaminants com la ubicació d'estacionaments exclusius o la implantació de punts de recàrrega", segons anticipa el regidor de l'Àrea d'Espais públics i naturals, José M. Beneyto.

    D'aquesta forma, Bocairent activa una nova mesura del Pla municipal de mobilitat per al període 2016-2019 referendat per tots els partits polítics en la sessió plenària del 27 de juliol després del procés de participació pública engegat a finals de l'any passat. En concret, el document inclou vint propostes destinades a promoure els desplaçaments a peu i a ampliar el nivell de seguretat de conductors i de vianants mitjançant la pacificació del trànsit rodat. Igualment, el text persegueix una major accessibilitat del nucli urbà i aposta per la reducció d'emissions de CO2 i, conseqüentment, "una millora de la salut i la qualitat de l'entorn urbà i del medi ambient".

    En conjunt, les accions contemplades estan valorades en 205.699,50 euros de les quals ja s'han execució o estan en procés d'implantació un total de 146.144,07 euros. Així, per exemple, algunes de les mesures concretades en els últims mesos inclouen la disminució de barreres arquitectòniques en el barri medieval amb la col·locació de baranes o en el barri de la Santa Creu amb la rebaixa de voreres, la millora de la urbanització en diferents punts del nucli urbà amb l'extensió de l'enllumenat públic o l'adequació de voreres així com l'establiment dels camins escolars segurs mitjançant dos itineraris que, amb els seus ramals addicionals, sumen més de tres quilòmetres.

    Pujar