24 de novembre de 2020 24/11/20

La Biblioteca Valenciana ofereix als municipis exposicions itinerants

La Biblioteca Valenciana ofereix als municipis exposicions itinerants - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La Biblioteca Valenciana ofereix als municipis exposicions itinerants - (foto 2)

  La Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu posa a disposició dels ajuntaments i altres entitats que ho sol·liciten les exposicions 'Blasco Ibáñez, un valencià universal', 'Els mons imaginaris de Miguel Calatayud' i 'El llibre valencià'.

  Són tres exposicions que van ser inaugurades i exhibides al monestir de Sant Miquel dels Reis i que la Biblioteca Valenciana ofereix perquè puguen ser previstes en els municipis valencians. És una forma d'aprofitar el treball realitzat i ampliar la difusió dels continguts expositius als ciutadans.

  Després de la seua estada al monestir de Sant Miquel dels Reis, la Biblioteca Valenciana ofereix a institucions públiques, museus, biblioteques, centres educatius, o associacions culturals la possibilitat d'aprofitar la producció gràfica d'aquestes mostres en itinerància per tots els racons de la Comunitat. Les cessions són gratuïtes, però totes les despeses de transport, instal·lació i devolució van a càrrec de les entitats sol·licitants.

  En la pàgina web de la Biblioteca Valenciana es troben totes les característiques tècniques de les exposicions, així com les condicions per a sol·licitar la recepció de les exposicions.

  'Blasco Ibáñez, un valencià universal' homenatja l'escriptor valencià en el 150 aniversari del seu naixement. L'exposició s'estructura en 13 panells que divideix l'exposició en dues parts. En la primera, s'aborda el paper de Blasco Ibáñez en les seues múltiples facetes: polític, periodista, editor o autor. En la segona, es tracta l'impacte de Blasco Ibáñez tant entre els seus coetanis com en el futur. Separen ambdós un ampli panell "Blasco Ibáñez, ciutadà del món" que mostra els molts llocs visitats en els viatges que va realitzar.

  'Imaginari. El món de Miguel Calatayud ' és una exposició sobre obres importants en la seua carrera com a il·lustrador, a manera de xicoteta retrospectiva, i sempre relacionats amb el món del llibre en un sentit ampli.

  'El llibre valencià' és una mostra que ja ha recorregut uns quants municipis de la Comunitat Valenciana. Està composta per 14 panells explicatius amb il·lustracions i profusió de dades que recorre l'evolució històrica i de forma cronològica del paper i del llibre valencians.

  Pujar