elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Tornen les Festes Majors a Betxí després de la pandèmia

Tornen les Festes Majors a Betxí després de la pandèmia
  • Música, esport i bous completen la programació cultural i ociosa del municipi durant setembre en honor al Santíssim Crist de la Pietat

MÉS FOTOS
Tornen les Festes Majors a Betxí després de la pandèmia - (foto 2)

Betxí està en festes, però no en unes qualsevol, sinó en les seues Festes Majors 2021 que no s'han pogut celebrar des que es va deslligar la terrible pandèmia del coronavirus, que encara persisteix avui dia, però que permet celebrar aquest tipus de festejos sota unes normes estricticas i especifiques sanitàries i de seguretat.

Esport, música i bous ompliran els carrers de la localitat castellonenca durant tot el mes de setembre. La majoria de les ramaderies participants seran de la regió per a fomentar la contractació de ferros de les comarques circumdants i fent costat a un sector que ha patit durant l'últim any per l'absència de festes locals.

L'alcalde de Betxí, Alfred Remolar, llança un missatge d'alegria i optimisme per poder celebrar els dies grans del municipi. “Hem treballat per a oferir a la població una programació variada per a totes les edats i els gustos. Per això, hem de gaudir al màxim de tots els actes perquè s'han preparat amb molta il·lusió, coneixedors que suposarà el passe a una nova etapa”, ha declarat l'edil del municipi. A més, ha mostrat la seua gratitud a la ciutadania que ha col·laborat per a tenir una situació sanitaría millor que al març de l'any passat.

Una programació festiva que va donar inici divendres passat 10 i s'allargarà fins al diumenge 26 d'aquest mes. En la vesprada de l'avui, dilluns 13, es realitzaran classes de pilates en la Muntanyeta de Sant Antoni a les 20 hores.

L'endemà, tindrà lloc l'IV Simultaneja d'Escacs “Vila de Betxí” a les 18 hores. Els participants es podran apuntar de manera gratuïta en el mateix lloc de la partida, carrer Calvari, o telefonant al 628 81 00 19. Hi haurà regals per als participants.

En l'equador del mes de setembre, el dia 15 es realitzaran dues activitats a les 20 hores. Una d'elles és la classe de Ioga en la Muntanyeta de Santa Antoni i s'ha de reservar plaça en info@centrefisic.com. L'altra d'elles, serà el partit d'handbol “Trofeu Festes de Setembre” on jugarà la categoria juvenil femení entre Pavimbe Handbol Betxí i B.M. Castelló en el poliesportiu municipal Robert Fernández Bonillo. A les 22 hores, la música omplirà el teatre municipal amb l'actuació de la Rondalla Amics de Betxí.

L'esport continua l'endemà amb el partit d'handbol de categoria sènior entre Serifruit Handbol Betxí i B.M. Alt Palància a les 20.30 hores en el poliesportiu municipal en el mateix lloc que el dia anterior.

El divendres 17 s'instal·larà el Punt d'Informació Violeta en el frontó municipal de 19 a 21 hores. A les 19.30 hores, es realitzarà el primer passe de l'orquestra Supermàgic i el segon passe a les 23 hores. Tots dos es realitzaran en el frontó municipal i l'entrada per a cadascun d'ells és de dos euros.

La programació del dissabte 18 és d'allò més diversa i extensa. A les 9 hores donarà inici amb el Volteig de les Campanes anunciant el començament de les Festes del Crist de la Pietat. A les 11 hores, els afeccionats que toregen eixiran a la plaça Major acompanyats de la Colla de Dolçainers i Tabaleters del municipi fins al recinte taurí. A les 12.15 hores tindrà lloc el “Bolsín Taurí” en el recinte taurí del carrer Pantà amb la participació dels afeccionats locals de Mario Calpe, Fernando Arroyo, Raúl Gallardo i To Blázquez. El preu de l'entrada serà un euro.

A la vesprada a les 17 hores donarà principi un altre partit d'handbol però aquesta vegada de la categoria sènior femení entre el Grup La Plana Handbol Betxí i Handbol Vila-real en el poliesportiu municipal.

A les 17.30 hores, hi haurà vaques de la ramaderia German Vidal amb un preu de dos euros per entrada i una hora després es realitzarà la Prova del “Bou de Caixó” i en finalitzar hauran vaques de la ramaderia Els Camusos.

A la nit, de 22 a 00 hores està instal·lat el Punt d'Informació Violeta en el frontó municipal. A les 22.30, el grup musical La Fúmiga delectarà als assistents amb la seua música on predominen els trombons, trompetes, saxos, dolçaines i lletres en valencià. El preu de l'entrada és de dos euros. A les 23 hores, tornen els bous amb l'embolada del bous que van eixir aqueixa mateixa vesprada i el preu és de dos euros.

Al migdia, donarà principi els actes del diumenge 19 amb una Santa Missa en honor al Crist de la Pietat i, en finalitzar, la Va unir Musical de Betxí interpretarà dues peces en homenatge al Crist de la Pietat. Com a colofó a aquest matí d'acte, es realitzarà una mascletà a càrrec de la Pirotècnia Europlà en la plaça Major.

Aqueix mateix dies a la vesprada, a les 18.30 tindrà lloc la Novena al Crist de la Pietat i, a continuació, la missa en el seu honor. En finalitzar es realitzar la processó. A les 21 hores, el cel s'omplirà de llum amb el castell de focs artificials.

Les activitats continuen el dilluns 20 amb la Marxa de Festes de Setembre a la Muntanyeta de Sant Antoni amb hora prevista d'arribada a les 13 hores. No serà l'única activitat del matí, ja que a les 11 hores tindrà lloc una missa per les persones mortes de la localitat. A la vesprada, es realitzarà l'ofrena de flors a les 17 hores i a causa de les mesures sanitàries les penyes o associacions haurà d'estar representades per un màxim de tres persones cadascuna i no es podran fer fotografies. A música arriba de la mà de Gisela amb el seu Gran Musical Infantil a les 18 hores i a les 22 hores una Tournée de Barri amb la Dècada Prodigiosa i José Luis Parada. Totes dues activitats tenen un preu de dos euros i tindran lloc en el frontó municipal. Aquest dia serà festiu en la localitat.

El dimarts 21 se celebrarà la Santa Missa per als jubilats de la localitat i a les 18 hores hi haurà vaques de la ramaderia Daniel Machancoses i Germans en el recinte taurí.

La vesprada del dimecres 22 comença amb una altra ramaderia de vaques de Capota a les 17.30 hores i a les 18.30 hores serà la Prova del Bou i en finalitzar més vaques de la mà de Ramon Benet. A la nit, es realitzarà la “embolada” dels bous, exhibits aqueixa mateixa vesprada, a les 23 hores.

El Dia de les Paelles arribarà el 23 de setembre, però per motius sanitaris la paella s'ha de fer de manera privada i sense la reunió en el frontó. A les sis de la vesprada, serà el torn de Jorge Gumbau i, a continuació, l'actuació del grup “DEALMA" flamencopop amb un preu d'entrada de dos euros.

S'aproximen els tres últims dies de festes cargaditos d'activitats. El divendres 24 es realitzarà una partida d'handbol al carrer davant del teatre municipal a les 10 hores. A la vesprada, la programació serà d'allò més variada amb vaques en el recinte taurí a les 18 hores i dos actes a les 19 hores. Un d'ells és el concert infantil Canta Canalla en el frontó municipal amb un preu de dos euros i, l'altra d'elles, la inauguració d'una exposició fotogràfica artística que es podrà visitar fins al 3 d'octubre en el Palau Castell. A les 22 hores, actuarà el grup Taranto en el frontó municipal amb un preu de tres euros. Aquest dia serà festiu escolar.

El dissabte 24 la colla de Dolçainers i Tabaleters de Betxí despertaran a la població amb la despertà a partir de les 8 hores. A les 9 hores, hi haurà vaques enfundades i a les 17.30 en el recinte taurí tots dos. A les 18.30 hores, es realitzarà la prova del Bou de Caixó i en finalitzar continuaran les vaques.

S'instal·larà el Punt d'Informació Violeta des de les 22 fins a les 00 hores en el frontó municipal i en el mateix lloc tindrà lloc l'actuació de Mikel Erentxun amb un preu d'entrada de cinc euros. El cantautor delectarà al públic amb els grans èxits de la seua llarga carrera professional, tant de l'etapa en solitari com les cançons més conegudes de Duncan Dhu. A les 23 hores, es realitzarà l'Embolada amb els bous exhibits aqueixa mateixa vesprada.

Com a colofó de Festes Majors de Betxí, el diumenge 26 de setembre tindrà lloc la VIII Trobada de Bolilleres i Multilabors a les 10 hores. Una hora després, es realitzarà la missa de final de festes en honor al Crist de la Pietat.

A la vesprada, a les 18 hores es disputarà el partit de futbol de lliga de la categoria 1a Regional entre el C.Sr. Betxí i el Moncofa. A la mateixa hora, però en el frontó municipal els més xicotets gaudiran d'un espectacle infantil i tindrà un preu d'un euro fins a completar l'aforament. La música continua de la mà de la Coral Polifonica de Betxí en el teatre municipal. Les festes conclouran amb el llançament de tres coets a les 21 hores.

La venda d'entrades es realitzarà fins a completar l'aforament i els preus dels abonaments per al recinte taurí seran de 10 euros i el dels espectacles en el frontó de cinc euros.

Pujar